Film in april


 

Ontdek gloednieuwe parels en herbeleef klassiekers!
April barst van filmische hoogtepunten. Vier gloednieuwe films, die je meenemen naar diverse werelden en je hart raken, vieren nu hun première op het witte doek. Naast deze nieuwe parels, kun je ook nog genieten van klassiekers en meeslepende marathons.

NIEUW:

Four Daughters
Een aangrijpend en uniek meesterwerk van Kaouther Ben Hania. Genomineerd voor een Oscar en winnaar van de Prijs voor Beste Documentaire op het Filmfestival van Cannes.

Meer informatie en kaarten >>

De Terugreis
Een melancholische roadmovie over een langdurig huwelijk, perfect voor fans van 'De beentjes van Sint Hildegard'.  "Ontroerende tragikomedie over een ouder wordend echtpaar, die nooit voorspelbaar wordt" - ★★★★ de Volkskrant.

Meer informatie en kaarten >>Green Border
De winnaar van Filmfestival Rotterdam, een beklemmend en urgent drama over de vluchtelingencrisis.

Meer informatie en kaarten >>

Civil War
Een spectaculaire actiefilm over verdeeldheid en chaos. Het lot van de Verenigde Staten hangt in de weegschaal in deze meeslepende actiefilm. 

Meer informatie en kaarten >>

 

EENMALIG TE ZIEN:

Samsara, met inleiding door programmeur Hugo Emmerzael 
Laat je meevoeren op een zinnenprikkelende reis door de cyclus van geboorte, leven, dood en reïncarnatie in de betoverende film Samsara. Samsara, afgeleid van het Sanskrietwoord voor de eeuwige cyclus van bestaan, neemt je mee op een caleidoscopische tocht door de wereld. Van de serene tempels van Laos tot de bruisende stranden van Zanzibar, ervaar je de schoonheid en diversiteit van het leven in al zijn facetten.

Meer informatie en kaarten >>

 

OOK TE ZIEN:

Naar het waargebeurde verhaal van de Deense kapitein Ludvig Kahlen: The Promised Land
Het Deense The Promised Land, gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de achttiende eeuw, is op de afgelopen European Film Awards bekroond met de prijzen voor Beste Mannelijke Hoofdrol van Mads Mikkelsen (Jagten, Druk), Beste Camerawerk en Beste Kostuums.

Meer informatie en kaarten >>

 

Robot Dreams
Een unieke, lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld.

Meer informatie en kaarten >>

 

Winnaar van vier Oscars: Poor Things
Deze bejubelde Gouden Leeuw-winnaar vertelt het verhaal van een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door een onorthodoxe wetenschapper. Van de regisseur van The Lobster en The Favourite. Met een weergaloze hoofdrol van Emma Stone als Bella Baxter en bijrollen van onder meer Willem Dafoe en Mark Ruffalo.

Meer informatie en kaarten >>

 

Een van de mooiste, romantische films van 2024: All of Us Strangers
Adam woont in Londen in een bijna lege torenflat. Op een avond ontmoet hij bij toeval zijn mysterieuze buurman Harry, die het ritme van zijn dagelijkse sleur doorbreekt. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, is Adam veel bezig met herinneringen aan het verleden. Hij voelt een drang om naar de stad waar hij opgroeide te gaan en het huis waar zijn ouders woonden te bezoeken. Daar lijkt het alsof er niks is veranderd sinds de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden. All of Us Strangers, gebaseerd op een oorspronkelijk Japanse roman van Taichi Yamada, is de nieuwe film van Andrew Haigh. Eerder gooide hij al hoge ogen met Weekend en 45 Years met een voor een Oscar genomineerde hoofdrol van Charlotte Rampling.

Meer informatie en kaarten >>

Winnaar van 2 Oscars: The Zone of Interest
Tijdens de Tweede Wereldoorlog woont kampcommandant Rudolf Höss met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. 

"Een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad". - ★★★★★ BBC

Meer informatie en kaarten >>

 

 

The Great Escaper
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit het verzorgingstehuis om de 70e herinneringsdag van D-Day in Normandië bij te wonen. Met top-acteur Michael Caine (90) in de hoofdrol en Glenda Jackson in haar laatste rol voor haar dood in 2023.

Meer informatie en kaarten >>

 

LAATSTE KANS:

De grote Oscar winnaar en epische thriller: Oppenheimer
De grote winnaar van de Oscars: Oppenheimer. Geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight, Dunkirk), is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. 

Meer informatie en kaarten >>

 

Dune (Part One & Part Two)
Ervaar het complete Dune-epos in een adembenemende marathon.

Meer informatie en kaarten >>