Wij gaan verbouwen!


De Velsense gemeenteraad stemde in november 2022 unaniem voor cultuur in Velsen met een verbouwplan van onze schouwburg. 

Op de hoogte blijven van de verbouwing? Ga naar Samenspel Velsen voor het ontvangen van mailupdates over het project. 

Mist u informatie? Mail naar samenspel@velsen.nl of bel de gemeente Velsen via 0255 - 567200.


UPDATE.1 - 29 juni 2023

Rex Cultuur Dok, een plek voor iedereen
Gemeente Velsen en Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen werken samen aan de vernieuwing van de schouwburg. We maken de schouwburg klaar voor de toekomst en werken toe naar het nieuwe (film)theater Rex Cultuur Dok. Het wordt nog meer een plek waar iedere inwoner van Velsen en bezoekers uit de regio kunnen genieten van kunst en cultuur en mee kunnen doen aan maatschappelijke en educatieve activiteiten. Toegankelijk voor iedereen, ook voor wie minder mobiel is. De gemeenteraad nam vorig jaar het besluit voor de vernieuwing. We hebben er enorm veel zin in om hiermee aan de slag te gaan, met en voor u!

De vernieuwing in grote lijnen
Om alles wat we belangrijk vinden een plek te geven, moeten we het gebouw groter maken. Er komt een renovatie van het oude gedeelte en we krijgen een nieuw gedeelte met een vlakkevloertheater, bioscoop, studios en kantoren. Het deel van het gebouw dat blijft, moeten we opknappen zodat ook dat deel weer tientallen jaren mee kan.

Voor meer informatie over het bouwproject ga naar Samenspel Velsen.

EINDE BERICHT UPDATE.1