Wij gaan verbouwen!


De Velsense gemeenteraad stemde in november 2022 unaniem voor cultuur in Velsen met de vernieuwing van de schouwburg. 

Op de hoogte blijven van de verbouwing? Ga naar Samenspel Velsen voor het ontvangen van mailupdates over het project. 

Mist u informatie? Mail naar samenspel@velsen.nl of bel de gemeente Velsen via 0255 - 567200.


UPDATE.2 - 7 november 2023

Vernieuwing Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen
Gemeente Velsen en Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen werken samen aan de vernieuwing van de Stadsschouwburg aan de Groeneweg 71 in IJmuiden.

De schouwburg als plek voor iedereen
We maken de schouwburg klaar voor de toekomst. Zodat het nog meer een plek wordt waar iedere inwoner van Velsen mee kan doen aan kunst en cultuur, waaronder ook maatschappelijke en educatieve activiteiten. Toegankelijk voor iedereen, ook voor wie minder mobiel is. De gemeenteraad nam vorig jaar het besluit voor de vernieuwing. We hebben er enorm veel zin in om hiermee aan de slag te gaan, met en voor u! 

De vernieuwing in grote lijnen
Om alles wat we belangrijk vinden een plek te geven, moeten we het gebouw groter maken. Het deel van het gebouw dat blijft, moeten we opknappen zodat ook dat deel weer tientallen jaren mee kan.

Planning
Tot maart 2024 werken we aan definitieve het ontwerp van het nieuwe gebouw. Daarna bereiden we de werkzaamheden voor. We verwachten dat de verbouwing in de zomer 2024 start. Op 1 augustus 2024 sluit de Stadsschouwburg tijdelijk haar deuren. Ruim anderhalf jaar later moet de vernieuwde schouwburg af zijn.

Inloopbijeenkomst
Op maandag 27 november 2023 organiseren we een inloopbijeenkomst over de plannen. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur ontvangt wethouder Sander Smeets u in de theaterzaal. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomst presenteert het Ontwerpteam het voorontwerp van de vernieuwde schouwburg. Zo krijgt u een goede eerste indruk van hoe de nieuwe schouwburg eruit gaat zien. We willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Wilt u zich daarom vooraf aanmelden via samenspelvelsen.nl?

Informatiebijeenkomst online
De informatiebijeenkomst is ook online te volgen. Op 27 november plaatsen we op deze pagina de link naar de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven van de verbouwing? Ga naar Samenspel Velsen voor het ontvangen van mailupdates over het project.

Mist u informatie? Mail naar samenspel@velsen.nl of bel de gemeente Velsen via 0255 - 567200.

U kunt hier het bijbehorende collegebericht / persbericht lezen.


EINDE BERICHT UPDATE.2

 


UPDATE.1 - 29 juni 2023

REX, een plek voor iedereen
Gemeente Velsen en Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen werken samen aan de vernieuwing van de schouwburg. We maken de schouwburg klaar voor de toekomst en werken toe naar het nieuwe (film)theater. Het wordt nog meer een plek waar iedere inwoner van Velsen en bezoekers uit de regio kunnen genieten van kunst en cultuur en mee kunnen doen aan maatschappelijke en educatieve activiteiten. Toegankelijk voor iedereen, ook voor wie minder mobiel is. De gemeenteraad nam vorig jaar het besluit voor de vernieuwing. We hebben er enorm veel zin in om hiermee aan de slag te gaan, met en voor u!

De vernieuwing in grote lijnen
Om alles wat we belangrijk vinden een plek te geven, moeten we het gebouw groter maken. Er komt een renovatie van het oude gedeelte en we krijgen een nieuw gedeelte met een vlakkevloertheater, bioscoop, studios en kantoren. Het deel van het gebouw dat blijft, moeten we opknappen zodat ook dat deel weer tientallen jaren mee kan.

Voor meer informatie over het bouwproject ga naar Samenspel Velsen.


EINDE BERICHT UPDATE.1