Filmtheater Velsen


Sinds de zomer van 2020 bruist het hart van IJmuiden met Filmtheater Velsen. Gevestigd in de historische theaterzaal van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen aan de Groeneweg, biedt Filmtheater Velsen een unieke beleving voor iedere filmliefhebber.

Waar het begon
De rijke historie van de locatie gaat terug tot 1939, toen de deuren van de REX bioscoop voor het eerst opengingen. De grote vraag naar een nieuw filmaanbod in Velsen, gecombineerd met de succesvolle crowdfundingsactie, leidde tot de heropening van de bioscoop in 2020 onder de naam Filmtheater Velsen.

Een onderscheidend filmprogramma
Op het witte doek van Filmtheater Velsen ontvouwt zich een wereld aan verhalen. Van boeiende arthousefilms tot internationale prijswinnende blockbusters, ons gevarieerde programma biedt voor ieder wat wils.

Word lid van de Filmclub Velsen
Ben je een echte filmliefhebber en wil je meer uit je filmbezoek halen? Sluit je dan aan bij de Filmclub Velsen. In deze gezellige club bespreken we films, verdiepen we ons in de filmgeschiedenis en organiseren we speciale filmavonden.

Ontdek de complete agenda
Plan je volgende filmavond en duik in de wereld van Filmtheater Velsen. Bezoek onze website voor de complete agenda, inclusief filmtrailers, reserveringsmogelijkheden en extra informatie over onze films en activiteiten. Check hier de complete agenda van Filmtheater Velsen.

 

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen is onderdeel van het Europa Cinemas netwerk.