Veelgestelde vragen


Servicekosten

Servicekosten: voor theatervoorstellingen betaalt u € 3,25 aan servicekosten per transactie.
Verzendkosten: E-tickets zijn gratis. Wilt u de kaarten thuisgestuurd krijgen dan kost dit € 3,65 aan verzendkosten.

Kaarten kwijt

Wij kunnen uw kaarten kosteloos opsturen per mail. Neem hiervoor contact op via info@stadsschouwburgvelsen.nl of telefonisch via 0900 – 1505 (€ 0,45 pm), dagelijks bereikbaar tussen 11:00 - 20:00 uur. Ook kunnen wij de kaarten opnieuw per post toesturen of printen aan de theaterbalie. Dit kost € 1,50 per voorstelling.

Omruilen of retourneren

Ruilen of retourneren kan tot 48 uur voor de voorstelling. De kosten zijn € 1,50 per voorstelling. Neem hiervoor contact op via info@stadsschouwburgvelsen.nl of telefonisch via 0900 – 1505 (€ 0,45 pm), dagelijks bereikbaar tussen 11:00 - 20:00 uur. of kom langs aan de theaterbalie.

Bij het ruilen naar een voorstelling met een lagere toegangsprijs krijgt u een tegoedbon voor het resterende bedrag. Bij het retourneren van kaarten krijgt u een tegoedbon. Wij geven geen geld terug. De tegoedbon is tot 3 jaar na uitgiftedatum geldig en kan online (in delen) worden verzilverd. De tegoedbon is alleen bij ons theater inwisselbaar en niet inwisselbaar voor een cadeaubon of contanten.

Andere rij/stoel kiezen

Mocht u van rij/stoel willen wisselen, neem dan telefonisch contact op via 0900 - 1505 (€ 0,45 pm), dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 20:00 uur, of mail naar info@stadsschouwburgvelsen.nl.

Boeken van 2 stoelen bij 3 beschikbare plaatsen

Om te voorkomen dat er veel enkele plaatsen in de zaal overblijven is het niet mogelijk 2 stoelen te reserveren waar er 3 naast elkaar beschikbaar zijn. Neem contact op met onze kassatelefoon (0900-1505) als dit de laatste beschikbare plaatsen zijn. U kunt ook mailen info@stadsschouwburgvelsen.nl of langskomen aan de theaterbalie.

Wachtlijsten

Zodra een voorstelling is uitverkocht wordt er een wachtlijst aangemaakt. Dit ziet u direct op de pagina van de betreffende voorstelling. Meldt u hiervoor aan en wij nemen contact met u op wanneer er plaatsen vrij komen. Als u zich niet meer kunt aanmelden voor de wachtlijst, dan is ook de wachtlijst helaas te vol.

Geannuleerde voorstelling door theater of producent

Bezoekers worden persoonlijk op de hoogte gesteld via e-mail, brief of telefoon. Kaarten voor de geannuleerde voorstelling kunnen worden omgeruild voor een vervangende voorstelling of u krijgt uw aankoopbedrag exclusief servicekosten retour. Hierbij wordt een reactietermijn aangesteld. Na deze termijn gelden onze normale regels onder ‘Omruilen of retourneren’.

Geldige betaalmiddelen

Op onze website kunt u online betalen met iDeal, creditcard, Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart, Nationale Bioscoopbon, PodiumCadeaukaart en VVV-cadeaukaart. U kiest dan binnen het bestelproces op de Betaling- en afleverpagina ’Online betalen’. Indien u een tegoedbon of cadeaubon van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen heeft, dan kunt hiermee betalen door deze te verzilveren. Klik dan op de blauwe balk voor het invoeren van uw code. Let op: de cadeaubon/tegoedbon is dus een ander betaalmiddel dan de PodiumCadeaukaart, Kunst & Cultuur Cadeaukaart of VVV cadeaukaart. Betalen aan de theaterbalie kan – naast met bovengenoemde betaalmiddelen - eveneens per pinautomaat.

Kinderen

Tijdens een voorstelling mag u uw kind op schoot nemen. Wij beschikken over een beperkt aantal stoelverhogers. Kinderen kunnen, zolang de voorraad strekt, gratis gebruik maken van deze plastic stoelverhogers. Natuurlijk kunt u ook zelf een kussentje of auto zitverhoger meebrengen.

Houd er rekening mee dat alle kinderen een geldig toegangsbewijs moeten hebben. Dus ook als u uw kind op schoot neemt.

Rolstoelplaatsen

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen beschikt over rolstoelplaatsen in de zaal. Tegenover de schouwburg zijn vier parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers. Rolstoelplaatsen kunnen niet via de website worden geboekt. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze kassatelefoon op 0900 – 1505 (€ 0,45 pm), dagelijks bereikbaar tussen 11:00 - 20:00 uur, via mail naar info@stadsschouwburgvelsen.nl of aan de theaterbalie. Er is geen lift in ons gebouw aanwezig. Houd daar rekening mee bij het bestellen van kaarten.

Slechthorenden

Slechthorenden kunnen gebruik maken van ons infrarood geluidsversterkingssysteem. De kinbeugel versterkt het geluid van de theatervoorstelling.
Bezoekers met een T-stand optie op het gehoorapparaat kunnen gebruik maken van een halslus. Hiermee kan de theatervoorstelling via het gehoorapparaat versterkt worden gevolgd.
Kinbeugels en halslussen kunnen voor aanvang van de theatervoorstelling aan de theaterbalie worden opgehaald. Reserveren is niet nodig.

Certificaat Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden
Zaalplattegrond volgens de NVVS. Minder goede plaatsen voor slechthorenden zijn rood gekleurd.

Kijkwijzer

Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een film mogelijk risico's kan bevatten voor kinderen. De leeftijden van Kijkwijzer zijn bedoeld als hulpmiddel en advies, maar: in de openbare ruimte heeft de overheid een wettelijk gevolg toegekend aan de leeftijdsgrenzen van Kijkwijzer. Kinderen die jonger zijn dan 16 jaar krijgen geen toegang tot een film met de leeftijdgrens 16 of 18. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten. 

Gebruik van mobiel of tablet

Het is niet toegestaan om tijdens de voorstelling uw mobiele telefoon of tablet te gebruiken. Voor uw medebezoekers en de artiest is het gebruik ervan zeer hinderlijk en leidt af van de voorstelling.

Korting voor scholieren, studenten en CJP-leden

Scholieren van het voortgezet onderwijs, studenten van het hoger onderwijs en CJP-pashouders kunnen op de dag van een theatervoorstelling met korting naar binnen. De prijs van €13,50 is van toepassing op niet-uitverkochte professionele theatervoorstellingen. Films, lokale makers, amateurs én andere verhuringen vallen hierbuiten. Eén kaart per persoon. De korting geldt niet voor kinderen op het basisonderwijs.

Kaarten kunnen uitsluitend op de dag van de theatervoorstelling telefonisch (0900-1505) worden gereserveerd. 45 minuten voor aanvang van de theatervoorstelling zijn de kaarten aan de theaterbalie af te halen op vertoon van de (school)pas.

Luchtreiniging/ventilatie

Het gebouw maakt gebruik van een ventilatiesysteem. Dit systeem voert schone buitenlucht aan via een luchtbehandelingsinstallatie met hoog rendement luchtfilters en zorgt ook dat 'gebruikte lucht' direct weer wordt afgezogen. Er is dus geen sprake van recirculatie, met andere woorden: er is geen sprake van hergebruik van lucht. Als het buiten koud is, kan het in de zaal soms fris aanvoelen. Houd hier rekening mee in uw kledingkeuze en neem indien nodig iets warms mee. 

Pin-only

Voor uw en onze veiligheid is Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen vanaf seizoen 2020-2021 PIN-Only. Dit betekent dat u aan de balie en de bar enkel nog kunt pinnen. Wij gaan mee met de tijd en hebben na goed onderzoek besloten om over te gaan op alleen pinnen, dit is veiliger en sneller, voor zowel u als onze medewerkers. Contant geld is een wettig betaalmiddel, maar de wet verplicht niemand om dit wettige betaalmiddel te accepteren. Een voorwaarde daarbij is wel dat er duidelijk wordt aangegeven dat u bepaalde wettige betaalmiddelen niet kunt gebruiken.

Gevonden voorwerpen 

Bent u iets verloren tijdens een bezoek aan ons theater? Neem dan contact met ons op. Ook worden alle gevonden voorwerpen toegevoegd aan iLost.

Heeft u een andere vraag?

Mail dan naar info@stadsschouwburgvelsen.nl

Algemene voorwaarden
Wij zijn een open en inclusief theater, een veilige plek waar iedereen rekening houdt met elkaar. Agressie, hinderlijk gedrag, ongewenste intimiteiten, beledigende en/of discriminerende uitlatingen, in welke vorm dan ook, worden absoluut niet getolereerd. Als wij denken dat u de ander tot last bent of de veiligheid verstoort, hebben wij te allen tijde het recht om u de toegang te ontzeggen.
Verder hanteert Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD. Raadpleeg deze hier.

Kaarten en reserveringen
• Kaartverkoop vindt zoveel mogelijk plaats via onze website en telefonisch.
• Bij kaartverkoop aan de theaterbalie kan alleen per pin worden betaald.
• Wanneer u in een reservering meerdere plaatsen bestelt, gaan wij er vanuit dat u naast elkaar wilt zitten. Wanneer u dit niet wilt, dient u aparte reserveringen te maken.
• Tijdens het online reserveringsproces kunt u zelf op onze zaalplattegrond uw stoelen kiezen.

Entree theater en foyer
• Er kan uitsluitend gebruik worden gemaakt van de hoofdentree.
• Kom op tijd. Of drink eerst nog een drankje in onze foyer.

Horeca
• De horeca is tot maximaal 02:00 uur geopend.
• Er zijn ruime zitplaatsen in de foyer gecreëerd.
• Eten en drinken wordt uitsluitend in de foyer of bij filmvoorstellingen in de zaal genuttigd.
• Er kan alleen per pin worden betaald.
• Het is niet toegestaan om eigen snacks en drinken mee te nemen.

Toiletten
• De toiletten zijn voor én na de voorstelling/film geopend.
• Toiletbezoek tijdens de voorstelling/film vragen wij u tot een minimum te beperken.

(Entree) zalen
• U gaat via uw aangewezen ingang op uw toegangskaart de zaal in of het balkon op.
• We werken met geplaceerde plaatsbewijzen, uitzonderingen daargelaten.
• De (entree) zalen worden geventileerd met verse lucht. Houd hier rekening mee in uw kledingkeuze en neem indien nodig iets warms mee (het kan fris zijn).

Om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, willen we u vragen om een aantal huisregels in acht te nemen.

Roken
In ons theater is de Horeca- en Tabakswet van toepassing. Roken is in ons theater niet toegestaan.

Mobiele telefoon
Zet uw mobiele telefoon uit tijdens de voorstelling/film. Het gebruik van uw mobiel is erg hinderlijk voor de artiest en uw medebezoekers.
Maak geen foto of video opnames tijdens de voorstelling/film i.v.m. auteursrechten.

Algemene voorwaarden
Wij zijn een open en inclusief theater, een veilige plek waar iedereen rekening houdt met elkaar. Agressie, hinderlijk gedrag, ongewenste intimiteiten, beledigende en/of discriminerende uitlatingen, in welke vorm dan ook, worden absoluut niet getolereerd. Als wij denken dat u de ander tot last bent of de veiligheid verstoort, hebben wij te allen tijde het recht om u de toegang te ontzeggen.
Verder hanteert Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD. Raadpleeg deze hier.

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen is niet aansprakelijk voor eventuele zetfouten op zijn website. Wijzigingen voorbehouden.

Vanaf-leeftijd
Bij jeugd- en familievoorstellingen geldt in ons theater een minimum-leeftijd. Deze vanaf-leeftijd is duidelijk aangegeven in onze theatergids/op onze website. Meer informatie is hier te lezen. Bij jeugd-en familievoorstellingen dient u ook voor uw kind een toegangsbewijs te kopen.

Kijkwijzer
Bij alle films gelden kijkwijzers, dit staat duidelijk aangegeven op onze website. Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een film mogelijk risico's kan bevatten voor kinderen. De leeftijden van Kijkwijzer zijn bedoeld als hulpmiddel en advies. Echter is een Kijkwijzer met de leeftijdgrens van 16 en 18 verplicht. Heeft een film deze Kijkwijzer, dan krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 of 18 jaar geen toegang tot de film. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.

Huisdieren
(Huis)dieren zijn in ons theater niet toegestaan met uitzondering van hulphonden.

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen is nimmer aansprakelijk voor de door de bezoeker gelede schade, die is ontstaan ten gevolge van overmacht aan de zijde van het theater. Onder overmacht wordt mede verstaan elke van de wil van het theater onafhankelijke omstandigheid, ook al was deze ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst reeds als mogelijkheid te voorzien, die nakoming van de overeenkomst tijdelijk of blijvend verhindert, alsmede, voor zover daaronder niet reeds begrepen, oorlog, oorlogsgeweld, burgeroorlog, oproer, rellen, optreden van politie en/of brandweer, werkstaking, transportmoeilijkheden, brand en andere ernstige storingen in het bedrijf van het theater c.q. in het gebouw, weersomstandigheden en om welke reden dan ook niet-functionerend openbaar vervoer. Zie ook Artikel 5.3 van de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD.

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen is aangesloten bij de VVTP en VSCD en samen met andere aangesloten theaters en producenten hebben zij onderlinge zakelijke afspraken vastgelegd in de mantelovereenkomst, waarin beschreven staat wanneer overmacht situaties optreden en hoe daarmee wordt omgegaan. Voor vragen over bezoekersvoorwaarden zoals het retourneren van kaarten verwijzen wij naar de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD.