drama

GREEN BORDER

Publiekswinnaar filmfestival Rotterdam

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar angst discriminatie geweld grof taalgebruik

do 18 april 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

19:30 - 22:18 uur (met pauze)

Reeds begonnen

zo 21 april 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

16:15 - 19:03 uur (met pauze)

Bestellen

di 23 april 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

19:30 - 22:18 uur (met pauze)

Bestellen

zo 28 april 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

13:45 - 16:33 uur (met pauze)

Bestellen

di 30 april 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

19:30 - 22:18 uur (met pauze)

Bestellen


Een beklemmend en urgent drama over de vluchtelingencrisis. Winnaar van de publieksprijs op het Internationaal Filmfestival Rotterdam

In de dichte, onherbergzame bossen die de 'groene grens' tussen Belarus en Polen vormen, bevinden vluchtelingen zich in een onmogelijke situatie. Op zoek naar een beter leven in Europa, komen ze vast te zitten in een niemandsland, gemanipuleerd door politieke spelletjes.

Belarus gebruikt de vluchtelingenstroom om de EU te destabiliseren, terwijl Polen weigert ze toegang te geven. De vluchtelingen, verstoken van voedsel, medische zorg en hoop, worden pionnen in een genadeloze strijd om macht.

Green Border is de nieuwe film van de vooraanstaande Poolse regisseur Agnieszka Holland, die eerder genomineerd werd voor een Oscar en Emmy. Met haar scherpe observatie en meeslepende regie verkent ze de complexiteit van de vluchtelingencrisis en de menselijke tragedies die hieruit voortkomen.

Volg de levens van Julia, een gedreven activiste die de vluchtelingen helpt, Jan, een grenswachter die worstelt met zijn loyaliteit, en een Syrische familie die wanhopig op zoek is naar veiligheid. In deze beklemmend urgente film worden we geconfronteerd met de harde realiteit van migratie en de onvermijdelijke gevolgen van politieke onwil.

Green Border is een film die je niet mag missen. Winnaar van de Audience Award tijdens het International Film Festival Rotterdam 2024 met een gemiddelde van 4,842 uit 5!

●●●● ‘Green Border is het soort film dat op zeer beklemmende wijze invoelbaar maakt wat je in de krant leest – het beeld is nou eenmaal vele malen krachtiger dan het woord... keiharde stomp in de maag’ NRC. 

★★★★ ‘Met grote kunde verteld... Als de film ‘Green Border’ iets laat zien, is het dat polarisatie een bron is van ellende’ de Volkskrant.

★★★★ ‘Heel sterk is hoe de film, die in prachtig, sober zwart-wit werd opgenomen, al die verschillende verhalen in elkaar laat overvloeien... tekenen van medemenselijkheid' Trouw.

★★★★ ‘Deze politieke aanklacht maakt goed invoelbaar hoe het is om als vluchteling volledig afhankelijk te moeten zijn van de goedheid van andere mensen’ VPRO Cinema.

★★★★★ ‘Humaan en invoelbaar, een must-see!’ TV Krant.

‘Aangrijpend en zeldzaam actueel’ Het Parool.


Ook interessant voor u: