documentaire

DE CAPPUCCINO FILM: FOUR DAUGHTERS

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar angst discriminatie geweld grof taalgebruik

di 23 april 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

14:00 - 15:55 uur (geen pauze)

Bestellen

zo 12 mei 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

15:00 - 16:55 uur (geen pauze)

Bestellen


Een aangrijpend en uniek meesterwerk van Kaouther Ben Hania. Genomineerd voor een Oscar en winnaar van de Prijs voor Beste Documentaire op het Filmfestival van Cannes.

Regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) belicht in Four Daughters het aangrijpende verhaal van Olfa, een Tunesische moeder die geconfronteerd wordt met de verdwijning van haar twee oudste dochters.

Deze unieke film, die naadloos tussen documentaire en fictie beweegt, verkent de diepe impact van deze tragedie op Olfa en haar twee overgebleven dochters. Samen met professionele actrices ontrafelt regisseur Ben Hania de complexe banden binnen de familie, gevuld met hoop, verzet en verdriet.

Four Daughters is een intieme blik op botsende werelden en de kracht van moederschap en zusterschap. De film werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes, waar deze de prestigieuze Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. Ook op het IFFR in Rotterdam was de film een groot succes, waar het publiek massaal naartoe stroomde.

Laat je meeslepen door dit meeslepende meesterwerk en ervaar de kracht van cinema om ons te verbinden met de menselijke ervaring in al zijn complexiteit.

★★★★ ‘het onthutsende verhaal van de dochters van de Tunesische Olfa… waakt voor gemakkelijke conclusies’ de Volkskrant.

‘Moedig portret van intergenerationeel trauma' Filmkrant.

★★★★ ‘altijd intrigerende film’ VPRO Cinema.


Ook interessant voor u: