drama

SAMSARA

Spirituele, meditatie cinema

mogelijk schadelijk tot zestien jaar

zo 21 april 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

11:30 - 13:29 uur (geen pauze)

Bestellen


Een betoverende reis door de cyclus van leven en dood. Eenmalig te zien op het witte doek!

Laat je meevoeren op een zinnenprikkelende reis door de cyclus van geboorte, leven, dood en reïncarnatie in de betoverende film Samsara. Samsara, afgeleid van het Sanskrietwoord voor de eeuwige cyclus van bestaan, neemt je mee op een caleidoscopische tocht door de wereld. Van de serene tempels van Laos tot de bruisende stranden van Zanzibar, ervaar je de schoonheid en diversiteit van het leven in al zijn facetten.

Volg de reis van een ziel die van het ene lichaam naar het andere reïncarneert, geleid door de wijsheid van een oude vrouw en de kracht van licht en geluid. Laat je meevoeren door een wervelwind van beelden en geluiden die je zintuigen prikkelen en je blik verruimen.

In het tweede deel van de film beland je in Zanzibar, waar de Islamitische cultuur een andere kijk heeft op de cyclus van leven en dood. Ervaar de contrasterende rituelen en tradities die de geboorte, het leven en het sterven in deze unieke cultuur markeren.

Mis deze onvergetelijke filmervaring niet!

Volgens filmprogrammeur Hugo Emmerzael is Samsara de beste film van het jaar. Om deze filmische parel niet voorbij te laten gaan draaien we hem daarom eenmalig, want dit is simpelweg een filmervaring die je beleefd moet hebben. Hugo verzorgt vooraf aan de exclusieve vertoning een beknopte inleiding.

★★★★★ 'Deze film is een ervaring... vraagt de ogen te sluiten én laat je trippen' NRC.

★★★★★ 'Bij de betoverende film ‘Samsara’ wordt de bioscoop een meditatieruimte: een unieke belevenis' de Volkskrant.


Ook interessant voor u: