drama komedie

POOR THINGS

11 Oscar nominaties

mogelijk schadelijk tot zestien jaar geweld grof taalgebruik seks

za 9 maart 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

19:30 - 22:12 uur (met pauze)

Bestellen

di 12 maart 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

19:30 - 22:12 uur (met pauze)

Bestellen

vr 15 maart 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

19:30 - 22:12 uur (met pauze)

Bestellen


Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn, een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Het absurde en avontuurlijke Poor Things is de nieuwe film van de eigenzinnige regisseur Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Lobster). Met een weergaloze hoofdrol van Emma Stone als Bella Baxter en bijrollen van onder meer Willem Dafoe en Mark Ruffalo. Winnaar van de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië 2023 en genomineerd voor 11 Oscars.

★★★★★ ‘Deze film zit vol gedachten, details en visuele verrassingen. Aan alles is gedacht.’ NRC.

★★★★★ ‘Yorgos Lanthimos’ hilarische en schitterend vormgegeven ‘Poor Things’ is een onvergetelijke voltreffer’ de Volkskrant.

★★★★★ ‘nu al de beste film van het jaar’ Trouw.

★★★★★ ‘vaak hilarisch, maar ook aangrijpend en intrigerend’ VPRO Cinema.


Ook interessant voor u: