biografie thriller drama

OPPENHEIMER

13 OSCAR NOMINATIES

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar angst discriminatie drugs- en/of alcoholgebruik geweld grof taalgebruik seks

za 9 maart 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

15:00 - 18:21 uur (met pauze)

Bestellen


Het voor 13 Oscars genomineerde Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight, Dunkirk), is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. In aanloop naar de Oscaruitreiking eenmalig te zien in Filmtheater Velsen!

Hoofdrollen in Oppenheimer worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Daarnaast zien we de voor een Oscar®-genomineerde Florence Pugh als psychiater Jean Tatlock, Benny Safdie als theoretisch natuurkundige Edward Teller, Michael Angarano als Robert Serber en Josh Hartnett als de baanbrekende Amerikaanse kerngeleerde Ernest Lawrence. Oscarnominaties voor deze epische film zijn er voor onder meer Beste Film, Regie, Mannelijke Hoofdrol, Vrouwelijke Bijrol en voor de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema.

Oppenheimer werd verkozen tot de Beste Film van 2023 volgens o.m. bezoekers van VPRO Cinema en lezers van de Volkskrant.

★★★★★ ‘Oppenheimer bereikt een ongekende psychologische diepgang voor een Hollywood-biofilm. Acteur Cillian Murphy is perfect als Oppenheimer. Subtiel maar intens, in staat een bodemloze put aan emoties te acteren met alleen zijn ogen en aangespannen kaken…Oppenheimer is de beste film die regisseur Christopher Nolan tot nu toe maakte. En misschien wel de beste film die hij ooit zal maken. Want hij maakt de angst voor de bom persoonlijk.’ NRC.

★★★★★ ‘Nolan jongleert met heel veel grote thema's. Wetenschap, oorlogsstrategie, politieke intriges, schuld en boete, de destructieve natuur van de mens; hij tackelt het allemaal.’ AD.

★★★★★ ‘De Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema gebruikte IMAX-camera's en legde wat hij maakte vast op 70mm-film. De visuele effecten - zoals de Trinity Test of Oppenheimers visioenen van een ongrijpbare natuurkundige werkelijkheid - zijn praktisch en kwamen niet digitaal tot stand.’ De Telegraaf.

In verband met de lengte van deze film (180 minuten), hanteren we een afwijkend tarief. Deze film is voorzien van een pauze van 15 minuten.

 


Ook interessant voor u: