drama komedie

UN MÉTIER SÉRIEUX

mogelijk schadelijk tot negen jaar angst

za 4 mei 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

12:15 - 14:03 uur (geen pauze)

Bestellen

zo 19 mei 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

14:30 - 16:15 uur (geen pauze)

Bestellen


Een humorvolle en ontroerende film over de uitdagingen van het leraarschap. Een nieuw schooljaar, nieuwe uitdagingen.
Op een middelbare school in Frankrijk begint een nieuw schooljaar. Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren die met passie hun vak uitoefenen. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge, ambitieuze leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige ervaring stapt hij vol enthousiasme de klas in, maar al snel beseft hij dat het leraarschap een stuk lastiger is dan hij had gedacht.

Een onvoorbereide confrontatie.
Benjamin belandt in een lastige situatie met een van zijn leerlingen en weet niet goed hoe hij hiermee moet omgaan. Gelukkig staan zijn ervaren collega's hem bij met raad en daad. Ze delen hun kennis en ervaring met hem en laten hem zien wat het écht betekent om een leraar te zijn.

De passie voor lesgeven.
Ondanks de uitdagingen en frustraties ontdekt Benjamin dat hij lesgeven steeds leuker gaat vinden. Hij ervaart de voldoening van het zien van zijn leerlingen groeien en leert omgaan met de verschillende karakters in de klas.

Een realistische, humorvolle en ontroerende film.
Un Métier Sérieux is een realistische film die de uitdagingen belicht waarmee leraren in de hedendaagse samenleving worden geconfronteerd. De film is doorspekt met humor en toont de schoonheid van het leraarschap op een ontroerende manier.

Met een cast van Franse topacteurs.
De film bevat sublieme acteerprestaties van een aantal van de beste Franse acteurs, waaronder François Cluzet (Intouchables, Médecin de campagne), Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle) en Vincent Lacoste.

Un Métier Sérieux is een film die je aan het lachen en huilen zal brengen. Een must-see voor iedereen die met onderwijs te maken heeft of gewoon van een goede film houdt!

Genre: Komedie, Drama
Regie: Thomas Lilti
Cast: François Cluzet, Adèle Exarchopoulos, Vincent Lacoste, Sara Giraudeau, Joey Starr, Nina Meurisse
Speelduur: 102 minuten


Ook interessant voor u: