drama

MELK

alle leeftijden

di 30 april 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

17:00 - 18:41 uur (geen pauze)

Bestellen

zo 12 mei 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

17:15 - 18:56 uur (geen pauze)

Bestellen


Na de stilgeboorte van hun kindje zoekt Robin troost in een onverwachte bron. Robin en Jonas keren verslagen terug naar huis na de stilgeboorte van hun kindje. Verlamd door verdriet proberen ze te begrijpen wat er is gebeurd. Ondertussen begint Robins lichaam onverwachts melk te produceren. Vastberaden om iets zinvols te doen met deze geschenk, besluit ze haar melk te doneren.

De zoektocht naar een plek om haar melk af te geven blijkt echter moeilijker dan gedacht. Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een onverwachte vastberadenheid. Ze weigert op te geven en zet alles op alles om haar kostbare melk een nieuw leven te geven.

Melk is een ontroerend en krachtig verhaal over rouw, moederschap en de veerkracht van de menselijke geest. De film belicht op een subtiele en respectvolle manier de rauwe realiteit van verlies, zonder te vervallen in clichés of melodrama. Met een ijzersterke hoofdrol van Frieda Barnhard en prachtige regie van Stefanie Kolk is Melk een film die je niet snel zult vergeten. De film won diverse prijzen op internationale filmfestivals en is nu te zien in Nederlandse première.

Kom en laat je meeslepen door dit unieke en ontroerende verhaal.

Genre: Drama
Regie: Stefanie Kolk
Cast: Frieda Barnhard, Aleksej Ovsiannikov, Zineb Fallouk
Speelduur: 96 minuten


★★★★ 'zonder enig effectbejag diep ontroerend... bedrieglijk eenvoudige film over een allesbehalve simpel thema' de Volkskrant.
★★★★ ‘Zelden zal een diepvries vol ingevroren melk zulke uiteenlopende emoties hebben opgeroepen’ NRC.


Ook interessant voor u: