Brigitte Kaandorp sluit finaleweek af met speciale voorstelling 'Uitzwaaien'


Start kaartverkoop finaleweek vrijdag 29 maart om 10.00 uur via deze website.

Eind juli vindt de allerlaatste voorstelling plaats in de Velsense schouwburg zoals die er nu uitziet. Van deze, ongetwijfeld voor trouwe bezoekers en bespelers enigszins weemoedige, gebeurtenis wordt een feestelijk uitzwaaimoment gemaakt. En wie kan dat beter dan de Koningin van het Nederlands Cabaret? Wie weet weemoed en feest beter te combineren dan de Parel van IJmuiden, de Diamant van Kennemerland? Precies.

Brigitte Kaandorp doet het ‘licht uit’ en wuift bezoekers, bespelers en medewerkers na met een speciale voorstelling. Zoals alleen Kaandorp dat kan. Een muzikale show waarin haar IJmuidense levensliederen én het IJmuidense volkslied niet zullen ontbreken.
Maar net zoals de lichtjes aan de overkant van het Noordzeekanaal, zal het theaterlicht in Velsen niet écht doven. Binnenkort wordt de tijdelijke theater- en filmlocatie waar de schouwburg met haar programmering neerstrijkt aangekondigd.

Programma finaleweek LICHT UIT LICHT AAN - van 21 tot en met 28 juli
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen luidt het laatste seizoen voor de verbouwing uit met een feestelijke finaleweek. Onder de titel LICHT UIT LICHT AAN worden diverse voorstellingen gepresenteerd. Hiermee krijgt een groot publiek de gelegenheid om afscheid te nemen van het theatergebouw in de huidige vorm.

Zondag 21 juli - Theaterwandeling Yuto en de Boom (4 t/m 104 jaar) | van 10:00 tot 15:40 uur
Kleine groepen bezoekers wandelen over het toneel langs de poppen- en dansscènes die Yuto’s magische sprookjesverhaal vertellen. Via een koptelefoon worden de scènes in zes talen: Nederlands, Engels, Frans, Pools, Turks en Portugees, toegelicht.

Vanaf maandag 22 juli - Project Beeldendkunstenaarsvelsen.nl
Kunstenaars uit de regio presenteren eigen werk. Info: beeldendkunstenaartsvelsen.nl

Dinsdag 23 juli - Mini Film Festival Velsen | Van 14:00 tot 23:00 uur
Een dag vol feestelijke voorpremières van de beste nieuwe films.

Vrijdag 26 juli - Uitzwaaien door Brigitte Kaandorp | 20:15 uur en zondag 28 juli | 14:30 uur
Start kaartverkoop vrijdag 29 maart om 10.00 uur.

Zaterdag 27 juli - Ik Zou Wel Een Kindje Lusten (4+) door Joes Boonen | 10.00 uur
Een vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid. Een dolkomisch verhaal met fijne, droge humor die iedereen, jong en oud, zal waarderen. 

Zaterdag 27 juli - Bonte Avond, voor en door lokale Velsense makers | 20:15 uur
Theaterfeest voor en door de lokale Velsense theatermakers. Samen herinneringen ophalen waarbij korte optredens worden geprogrammeerd. De finale onder muzikale leiding van de Velsenaar Bas Jongsma.