Nieuwe locatie voor cultuur tijdens verbouwing van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen


Gemeente Velsen en Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen kondigen met trots aan dat tijdens de verbouwingsperiode de culturele activiteiten worden voortgezet in een tijdelijke locatie in het voormalige Tenniscentrum IJmuiden aan de Dokweg. Onder de naam Haventheater IJmuiden bedient de schouwburg gedurende de komende twee seizoenen het publiek en de lokale makers in Velsen en de regio IJmond.

Na een aantal noodzakelijke verbouwingen/aanpassingen opent Haventheater IJmuiden vanaf november 2024 zijn deuren. Met een bezoekerscapaciteit van 650 stoelen presenteert het een gevarieerd professioneel en lokaal theater- en filmaanbod voor het seizoen 2024-2025. In de openingsmaanden november en december strijkt bovendien cabaretkoningin Brigitte Kaandorp als vaste bespeler en blikvanger in het kersverse Haventheater IJmuiden neer. Aan Kaandorp de eer om het pop-up theater in te wijden met een gezellige Kaandorpiaanse kerstshow.

Nieuw theaterseizoen 2024-2025 
Door de komst van de nieuwe locatie aan de Dokweg in IJmuiden staat tevens een gloednieuw theaterseizoen op het programma! Theater- en filmseizoen 2024-2025 wordt eind mei bekend gemaakt via deze website. Eind juni start de kaartverkoop. Houd deze website in de gaten en abonneer u op de nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft.

Verbouwing Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen
Vanaf 1 augustus 2024 ondergaat Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen een ingrijpende verbouwing, waarvoor de deuren tijdelijk gesloten worden. Het historische gebouw aan de Groeneweg 71 in IJmuiden dateert uit 1938. Het wordt gerenoveerd waarbij de kenmerkende sfeer van de huidige zaal behouden blijft. Daarnaast wordt het gebouw uitgebreid met een extra theaterzaal, een filmzaal en een aantal dans/muziekstudio’s. Naar verwachting duurt de sluiting door de verbouwing minstens twee theaterseizoenen.

Over Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, gelegen aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, werd in 1938 gebouwd als de luxe bioscoop REX. In de jaren ’50 en ’60 werd aan de filmfunctie ook een theaterfunctie toegevoegd. Toen het bioscoop- en theatercomplex in de jaren ‘60 overging in gemeentehanden, ontstonden er nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van het gebouw tot het bekende theater dat het vandaag de dag is. Het heeft een sterke aantrekkingskracht op theaterliefhebbers in Velsen en in de wijde regio.

Feestelijke Finaleweek LICHT UIT LICHT AAN - van 21 tot en met 28 juli
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen luidt het laatste seizoen voor de verbouwing uit met een feestelijke finaleweek. Onder de titel LICHT UIT LICHT AAN worden diverse voorstellingen gepresenteerd. Hiermee krijgt een groot publiek de gelegenheid om afscheid te nemen van het theatergebouw in de huidige vorm. Bekijk hier het volledige programma van de finaleweek >>