We hebben groen licht! Onze deuren mogen weer open!


Eindelijk is het zover; we hebben groen licht! Vanaf 5 juni mogen wij onze deuren weer openen. Met een breed en uitgebreid aanbod wordt de draad opgepakt om, ondanks de beperkte zaalcapaciteit, u toch te bedienen. Het accent ligt vooral op de filmprogrammering. Tussen de filmdagen door lanceren we deze zomer ook een bescheiden theaterprogrammering.

Gevarieerd en ijzersterk film- en theateraanbod!
De filmprogrammering wordt in de zomermaanden uitgebreid met een extra dag. Naast zaterdag, zondag en dinsdag is voortaan ook de vrijdag een vaste filmdag. Een tipje van de sluier: in het heropeningsweekend vertonen we dé Oscarwinnaar Nomadland; een prachtige en ontroerende roadmovie met Frances McDormand als moderne nomade in het Amerika na de economische crisis. Daarnaast komt de spectaculaire Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde eindelijk uit. Andere titels zijn onder meer de uitbundige concertfilm van de legendarische regisseur Spike Lee: David Byrne’s American Utopia, een Broadway show rond Talking Heads frontman David Byrne. U krijgt óók nog een herkansing voor succesvolle films als De Vogelwachter met Freek de Jonge en The Singing Club. Als klap op de vuurpijl, voor iedereen die de film (nog één keer) op groot scherm wil zien: de allerlaatste vertoning van Herman Finkers’ filmhit van 2020 De beentjes van Sint-Hildegard.

Filmzaal – sfeervol, comfortabel en coronaproof!
De maandenlange sluiting gebruikten wij voor een facelift van de theater- en filmzaal. Dankzij aanpassingen van het stoelenplan is tussen de rijen extra ruimte gecreëerd. Hierdoor kunt u beter afstand houden en comfortabeler zitten. Tussen de stoelen werd bovendien plaats gemaakt voor kleine tafeltjes, zodat drankjes tijdens de (film)voorstelling kunnen worden meegenomen naar de zaal. Ook werd de inrichting van het voorgebouw en de kleedkamers aangepast.

Zomerterras – uit de wind en met terrasverwarming!
Als kers op de taart werd, met de zomer in aantocht, op het schouwburgplein opnieuw een groot en sfeervol buitenterras ingericht. Met het comfort van parasols, windschermen én terrasverwarming, waardoor het ‘Hollandse weer’ niemand in de weg hoeft te zitten. De facelift en het terras werden mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds!

Wij kijken er naar uit u weer te ontvangen!


U kunt op deze pagina meer informatie lezen over onze corona-maatregelen, zodat u straks niet voor verrassingen komt te staan.