muziek biografie drama

BOLÉRO

Biografiefilm over componist Maurice Ravel

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar drugs- en/of alcoholgebruik

di 28 mei 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

19:30 - 21:37 uur (geen pauze)

Bestellen

zo 9 juni 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

14:00 - 16:07 uur (geen pauze)

Bestellen

di 18 juni 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

14:00 - 16:07 uur (geen pauze)

Bestellen


De creatieve worsteling van een muzikaal genie
Parijs, 1928. De stad bruist van leven in de Roaring Twenties. Maurice Ravel, de beroemdste componist van Frankrijk, werkt aan een nieuw meesterwerk voor de extravagante Russische choreografe Ida Rubinstein. Het moet iets zinderends worden, erotisch en gewaagd.

Maar terwijl de stad om hem heen bruist, worstelt Ravel met inspiratie. Hij verliest zich in zelfkritiek, geplaagd door herinneringen aan eerdere mislukkingen. Overal om hem heen hoort hij muziek, maar hij krijgt niets op papier. De deadline nadert met rasse schreden, en zijn writer's block wordt steeds groter.

Dan, op het nippertje, breekt er iets door. Een ritme, een opzwepende melodie. Ravel grijpt zijn pen en begint te componeren. Wat volgt is een creatieve explosie die resulteert in zijn wereldberoemde meesterwerk: Boléro.

Boléro is een meeslepend kostuumdrama van regisseur Anne Fontaine, die eerder films maakte als Coco avant Chanel en Les Innocentes. De film belicht de creatieve worsteling van een muzikaal genie en toont de kracht van doorzettingsvermogen en inspiratie.

Met schitterende acteerprestaties, prachtige beelden van Parijs in de jaren twintig en de onvergetelijke muziek van Ravel, is Boléro een film die je niet mag missen.


Ook interessant voor u: