Toekomst voor cultuur in Velsen!


De Velsense gemeenteraad stemde gisteren unaniem in voor cultuur in Velsen met een groot verbouwplan van onze schouwburg. Er komt een renovatie van het oude gedeelte en we krijgen een nieuwe cultuurvleugel met een vlakkevloertheater, filmzaal, dansstudios en kantoren. Als het meezit is de verbouwing eind 2025 klaar.

Een reactie van directeur Manon Koers op dit raadsbesluit d.d. 24 november 2022:

‘We zijn ontzettend blij met dit besluit van de gemeenteraad. Dat de raad hiermee aangeeft hoe belangrijk zij het vindt om een breed aanbod van podiumkunst, film, cultuureducatie en talentontwikkeling in de gemeente zeker te stellen voor de toekomst, is geweldig. Het benadrukt ook de waardering voor het rijke verenigingsleven in Velsen. Het belooft een mooie toekomst voor cultuur in Velsen!

We zijn blij dat we na een lange periode van onzekerheid eindelijk met het hele team vooruit kunnen kijken en een bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van het culturele veld. Eerstvolgende stap is een gesprek met de wethouder en daarna zo snel mogelijk aan de slag met het bouwen van een cultuurgebouw waar iedere Velsenaar welkom is en waar men elkaar kan ontmoeten en genieten van cultuur.’