Stadsschouwburg Velsen in 1e editie UITMag

UITkrant Haarlem lanceert nieuw magazine


Op 1 september verschijnt UITMAG.NL, feelgoodmagazine voor de noordelijke randstad en opvolger van UITkrant Haarlem, ruim dertig jaar een begrip in Haarlem en wijde omgeving. De Stadsschouwburg Velsen vertelt hierin over de combinatie theater en cinema en licht van de najaarsprogrammering een tipje van de sluier op.

Het nieuwe magazine richt zich net als de krant op het uitgaanspubliek in de breedste zin van het woord; van theaterliefhebber tot festivalganger, van museumbezoeker tot kroegtijger, van jong tot oud. Als vanouds zal UITMAG.NL de culturele primeurs, de beste en nieuwste UITtips en de complete uitagenda's van Haarlem, Amsterdam en omgeving blijven publiceren, zoals UITkrant Haarlem dit jarenlang – ongesubsidieerd – deed. Daarnaast is er meer ruimte voor reportages en interessante interviews.

Uitgever Marcel Schmidt-Bleekemolen: "We hebben tijdens de coronacrisis besloten om van de nood een deugd te maken en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Van april tot en met augustus kon er helaas geen UITkrant verschijnen. Alles lag opeens stil. We hebben deze tijd vruchtbaar en dankbaar gebruikt om achter de schermen te reorganiseren en ons te richten op het uitgeven van een magazine in plaats van een krant. Onze 'feelgood' filosofie houden we hierbij aan: we brengen positief nieuws, zonder opinie of politieke kleur. En we zien meer dan ooit in dat het promoten van cultuur en horeca heel belangrijk is in deze tijd. Deze branches zijn hard geraakt. En een samenleving zonder cultuur en horeca zou een ongezonde samenleving zijn. Het is nog belangrijker geworden om dit meer te ondersteunen. UITMAG.NL wil hier een consequente steun en bijdrage aan leveren."

UITMAG.NL verschijnt op 1 september in een oplage van 40.000 exemplaren en is gratis mee te nemen op meer dan 750 openbare punten waaronder de Stadsschouwburg Velsen.

Van UITkrant Haarlem naar UITMAG.NL

UITkrant Haarlem was tweeëndertig jaar lang de enige gespecialiseerde nieuwskrant voor horeca en cultuur van de wijde en rijke regio Haarlem en omstreken. UITMAG.NL verschijnt 10 keer per jaar (met in de zomer en winter een dubbelnummer) en wordt zorgvuldig verspreid over culturele centra, café's, restaurants, discotheken/clubs, boekwinkels, VVV-kantoren, hotels en winkels in onder andere Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Zaandam, Hoofddorp, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Overveen, Bloemendaal aan Zee, IJmuiden en Wijk aan Zee.