Ontdek Velsen - gratis rondleidingen, film, theater en horeca


Met het zicht op de versoepelingen gaan we vanaf half september naast de film een breed en divers theaterprogramma aanbieden. Wij zijn hier uiteraard heel blij mee en trappen het nieuwe theaterseizoen feestelijk af met een (gedeeltelijk gratis toegankelijk) weekendprogramma op zaterdag 11 en zondag 12 september aanstaande.

Een van de blikvangers in dit openingsweekend is op zaterdagavond 11 september niemand minder dan cabaretdiva Brigitte Kaandorp. Zij lost op haar unieke wijze het Velsense startschot. Onder de titel ‘Hoe was het ook al weer’ zet Kaandorp in een unieke eenmalige zangshow een punt achter haar eigen theaterluwte en die van het publiek. Kaandorp bruist weer en geeft dat door aan het Velsense theaterpubliek. Bestel hier kaarten >

Op zondag 12 september, de nationaal gevierde Open Monumentendag, zijn wij een van de prominente locaties van de manifestatie ‘Ontdek Velsen. We bieden die dag een film- en theaterprogramma, inclusief rondleidingen áchter de theaterschermen, plus een digitale expositie over de geschiedenis van het theatergebouw. Op de stoep naast de schouwburg speelt de Rotterdamse straattheatermaker Daan Draait voor een theaterpubliek van 5+ zijn spannende en fantasievolle voorstelling A.Vontura en de T.E.I.T. Machine. Tegelijkertijd worden in de theater & filmzaal delen vertoond van de zeer Hollandse film Silence of the Tides. De film toont unieke beelden van een van de grootste natuurgebieden van de Unesco Werelderfgoedlijst: de Nederlandse Waddenzee.

Zondagavond kunt u genieten van twee actuele publiekstrekkers op het witte doek: de gloednieuwe prijswinnende Nederlandse speelfilm De Veroordeling (met o.a. Fedja van Huët en Lies Visschedijk) en de in Venetië bekroonde en in prachtige zwart-wit-beelden geschoten Russische zwart-wit-film Dear Comrades.

Voor alle programmaonderdelen (gratis of niet gratis) is reserveren noodzakelijk via deze pagina.