Het eind van onze crowdfunding-campagne is in zicht

“De Stadsschouwburg Velsen is een reddingsboei voor film in de regio.” Marc van Warmerdam


Het eind van onze crowdfunding-campagne is in zicht. Wij hebben inmiddels meer dan € 68.000,- opgehaald. De 17000-lumens-smart-filmprojector werd deze week afgeleverd zodat met de installatie kon worden gestart. Wij staan dus in de startblokken om het liefst eind van de maand de eerste filmbezoekers te ontvangen. Als de crowdfunding met succes kan worden afgesloten!
Wij hebben nog een beetje hulp nodig - doet u mee?
Voor onze theaterzaal hebben wij een filmdoek nodig dat perfect op de breedte en diepte van de zaal is afgestemd. En dat moet dus een behoorlijk doek zijn. In de finaleweek van onze campagne hopen wij genoeg geld in te zamelen om ons filmdoek te kunnen aanschaffen. De vele gulle gevers die ons al steunden, hebben dat met zoveel enthousiasme en warmte gedaan, dat wij er veel vertrouwen in hebben dat de finale van de actie over vijf dagen succesvol en dus feestelijk, mét de gewenste apparatuur kan worden afgesloten. Doet u mee? Maakt u het mogelijk dat de Stadsschouwburg Velsen óók weer een filmtheater wordt? Kunnen wij het samen laten lukken? Doneren kan op www.velsenfietstnaardefilm.nl

“De Stadsschouwburg Velsen is een reddingsboei voor film in de regio.”

De familie Van Warmerdam verhuisde begin zestiger jaren naar IJmuiden en woonde in een huis dat nu als het kantoor van Stadsschouwburg Velsen dient. Daar ontdekten Marc, Vincent en Alex Van Warmerdam op jonge leeftijd hun passie voor film, theater en muziek. “Mijn vader was toneelmeester bij de Schouwburg,” herinnert filmproducent en directeur van muziektheatergezelschap Orkater Marc van Warmerdam zich. “In het weekend werd er film gedraaid. Vanuit onze keuken konden we via een luik de zaal in kijken wat er vertoond werd. Dat deden we meestal om te controleren of de film überhaupt wel wat was. Soms keken we stiekem hele films zo met vriendjes die op bezoek kwamen, maar we zaten ook vaak genoeg in de zaal om film te kijken zoals het bedoeld was. We zagen de lachfilms van Jerry Lewis, de klassiekers van Walt Disney, de eerste James Bondfilms, de soft-erotische voorlichtingsfilms van Duitse makelij, maar ook artfilms zoals Satyricon van Fellini”

“We zaten allen op de middelbare school. We ontdekten toen van alles over muziek, film, theater en het leven. De schouwburg heeft daar enorm bij geholpen. Dat gun ik jongeren uit IJmuiden nu ook: dat ze de sensationele ervaring mogen meemaken om in de zaal op groot doek een film voor jezelf te ontdekken. Film brengt je namelijk naar werelden die je nog niet kent en stelt je voor aan nog onbekende mensen. De mooiste manier om nu de Schouwburg te helpen is ervoor te zorgen dat iedereen die kans krijgt. Daarom nodig ik iedereen uit om naar de bioscoop te gaan en daarmee de Stadsschouwburg te ondersteunen in alles wat ze doen.”

Marc van Warmerdam
Orkater

Marc van Warmerdam