Wij zijn blij met de toekenning!


Wij hebben bij het Kickstart Cultuurfonds een plan ingediend om ons publiek bij heropening weer helemaal de gastvrijheid te bieden die ze van ons zijn gewend, en óók te voldoen aan alle coronamaatregelen. Met ons plan verbeteren we het gevoel van een avond uit en de veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en bespelers. Bovendien kunnen we op deze manier meer bezoekers ontvangen binnen de 1,5 meter afstandsregel.
Het Kickstart Cultuurfonds heeft ons laten weten dat zij dit plan zeer positief beoordelen en dat zij het volledig aangevraagde bedrag aan ons toekennen. Daar zijn we heel blij mee!

Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren. Zo kunnen theaters de deuren openen en kan het publiek weer live, fysiek in aanraking komen met kunst en cultuur. Theater verbindt mensen met elkaar en is daarmee onmisbaar voor een vitale samenleving.

Stadsschouwburg Velsen zal met deze subsidie meer ruimte creëren in de theaterzaal, waardoor de sfeer helemaal aanvoelt als een avond uit, ondanks een beperkt aantal mensen in de zaal. Verder verruimen we de horecamogelijkheden met een buitenterras op het voorplein en een aangepaste inrichting van de voorhal en foyer-begane-grond. Ook worden er aanpassingen gedaan in het artiestengebied. Dankzij deze aanpassingen kunnen wij met inachtneming van de coronaregels meer mensen veilig, en tóch gastvrij ontvangen zowel in het voorgebouw als backstage in het kleedkamergebied.

Ons plan werd door het Kickstart Cultuurfonds zeer positief beoordeeld en met de toekenning worden de te maken kosten volledig gedekt. We verwachten dat, na heropening van het theater, de maatregel van beperkte bezoekersaantallen nog enige tijd zal duren. Wij zijn daarom zeer verheugd dat we met deze subsidie ons publiek niet alleen veilig, maar ook sfeervol kunnen ontvangen.