Expositie: Jeroen Effern

Op zaterdag 27 januari opent Jeroen Effern de expositie feestelijk om 14.30 uur. Gratis toegankelijk. Wees welkom!


IJmuidenaar Jeroen Effern toont zijn werk in de wisselende expositie ‘In de schijnwerpers’ van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen in samenwerking met Beeldend Kunstenaars Velsen

Effern schildert vrije portretten naar de beeltenis van voor hem belangrijke personen. De portretten worden opgebouwd uit potlood, uitgewerkt in gesso, acryl- olieverf en lakken. De kleinere werken zijn schilderingen over, of aanpassingen op, gevonden foto's en prenten.


Op zaterdag 27 januari opende Jeroen Effern de expositie feestelijk in de schouwburg.

Jeroen Effern over zijn werk:
“Ik doe mijn best om met elk schilderij opnieuw iets op zichzelf staands te maken, een ding, dat autonoom kan bestaan. Over een jaar of wat ben ik er niet meer, en dan zwerven her en der die doeken nog. Dat vind ik een geruststellende gedachte. Niet dat ik voortleef in die doeken, maar dat die doeken hun eigen geschiedenis aan ’t vergaren zijn.”

Lees het hele interview met Effern in de Jutter.

Jeroen Effern (IJmuiden 1968) werkt als schrijver/beeldend kunstenaar binnen het klein kunstenaarscollectief Wagenaar van Co, samen met Annalinda en Sasja Wagenaar. Hun werk- en expositieplek is een oude vlasschuur, gelegen aan het Noordzeekanaal ter hoogte van Zijkanaal B.

Het werk van Jeroen Effern is tot eind maart te zien in de Stadsschouwburg aan de Groeneweg 71 te IJmuiden. De expositie is te bezoeken vanaf een half uur voor aanvang van het theater- en filmprogramma in de schouwburg. 

Over de expositie 'In de schijnwerpers'
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen plaatst niet alleen artiesten op het podium, maar biedt ook lokale beeldende kunstenaars een platform voor hun werk. Bezoekers kunnen op deze manier genieten van beeldende kunst en de kunstenaar persoonlijk ontmoeten. “In de schijnwerpers”, elke drie maanden vernieuwd, komt tot stand in samenwerking met Beeldend Kunstenaars Velsen.