IDFA 2022 OPENT 35ste EDITIE MET ALL YOU SEE IN 35 FILMTHEATERS


De 35ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) opent op woensdagavond 9 november met de wereldpremière van de Nederlandse film All You See van Niki Padidar. De film zal niet alleen worden vertoond bij de officiële opening in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, maar ook in 35 filmtheaters door heel Nederland, waaronder in Filmtheater Velsen op zaterdag 12 november. BESTEL HIER UW KAARTEN. 

Het programma van IDFA 2022 vindt plaats van 9 t/m 20 november in ruim 20 bioscopen en festivallocaties in heel Amsterdam, met zo’n 300 films en documentaireprojecten.

Nederlandse documentaires
Dit jaar vertoont IDFA ruim 30 Nederlandse (co)producties, verspreid over bijna alle programma’s en competities. Hieronder is nieuw werk van gerenommeerde filmmakers als Coco Schrijber (Look What You Made Me Do), Jos de Putter en Clara van Gool (A Way to B), en Sarah Vos (White Balls on Walls). Journey Through Our World, de nieuwste film van het regisseursechtpaar Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster over hun persoonlijke ervaringen tijdens het eerste coronajaar, is als enige Nederlandse film geselecteerd voor de International Competition.

En met de hervertoning van Crazy eert IDFA de in mei van dit jaar overleden Heddy Honigmann, een van de grote namen van de Nederlandse documentaire.
 
Competities
IDFA kent ook dit jaar weer verschillende competities zoals IDFA’s Envision Competition, met films die de randen van de documentairekunst opzoeken. In IDFA’s International Competition zijn dit jaar 13 films geselecteerd, waarvan 10 wereldpremières. Onder de geselecteerde films zijn onder meer Silent House van Farnaz Jurabchian en Mohammadreza Jurabchian over een Iraanse familiegeschiedenis in een villa in Teheran; en Paradise van de Russische filmmaker Alexander Abaturov over verwoestende bosbranden in Siberië als gevolg van klimaatverandering.

Kijk voor meer informatie over het hele festival op de website!