Aankondiging finaleweek LICHT UIT LICHT AAN


Van 21 tot en met 28 juli presenteren we de finaleweek LICHT UIT LICHT AAN ter gelegenheid van de verbouwingssluiting. Zoals bekend ondergaat onze schouwburg vanaf 1 augustus een ingrijpende verbouwing, waarvoor de deuren tijdelijk gesloten zullen worden.

Voordat het zover is, luiden we het seizoen feestelijk uit met LICHT UIT LICHT AAN. In deze week komt de schouwburg tot leven met een bruisend programma voor alle leeftijden.

De eerste onthulling van LICHT UIT LICHT AAN is een groots theaterfeest op zaterdag 27 juli, exclusief voor de talentvolle Velsense theatermakers die de afgelopen jaren het podium van onze schouwburg hebben betoverd. Een bonte avond vol herinneringen waar alle lokale makers de kans krijgen samen te genieten van de theaterzaal met korte optredens voor en door elkaar geprogrammeerd. De avond bereikt een spectaculaire finale onder leiding van de Velsense maker, Bas Jongsma. 

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan dit culturele hoogtepunt en vier met ons het afscheid en een gloednieuw avontuur op zaterdag 27 juli!

Voor meer informatie over het aanmeldingsproces en eventuele vragen kunt u een e-mail sturen naar verhuur@sstadsschouwburgvelsen.nl.

 

Alternatief programma tijdens sluitingsperiode Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

Het historische gebouw, dat dateert uit 1938 en zich bevindt aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, wordt gerenoveerd waarbij de kenmerkende sfeer van de huidige zaal behouden blijft. Daarnaast wordt het gebouw uitgebreid met een extra theaterzaal, een filmzaal en een aantal repetitiestudio’s. Naar verwachting neemt de verbouwingssluiting minstens anderhalf seizoen in beslag.

Gedurende de sluitingsperiode zal Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, in samenwerking met de gemeente, op één of meerdere locaties binnen de gemeente een alternatieve programmering aanbieden. De details van deze plannen worden op een later moment bekendgemaakt.