Aankondiging finaleweek LICHT UIT LICHT AAN


Van 21 tot en met 28 juli presenteren we de finaleweek LICHT UIT LICHT AAN ter gelegenheid van de verbouwingssluiting. Zoals bekend ondergaat onze schouwburg vanaf 1 augustus een ingrijpende verbouwing, waarvoor de deuren tijdelijk gesloten zullen worden.

Voordat het zover is, luiden we het seizoen feestelijk uit met LICHT UIT LICHT AAN. In deze week komt de schouwburg tot leven met een bruisend programma voor alle leeftijden.

De eerste onthulling van LICHT UIT LICHT AAN is een groots theaterfeest op zaterdag 27 juli, exclusief voor de talentvolle Velsense theatermakers die de afgelopen jaren het podium van onze schouwburg hebben betoverd. Een bonte avond vol herinneringen waar alle lokale makers de kans krijgen samen te genieten van de theaterzaal met korte optredens voor en door elkaar geprogrammeerd. De avond bereikt een spectaculaire finale onder leiding van de Velsense maker, Bas Jongsma. 

Bonte Avond
Iedereen is uitgenodigt om deel te nemen aan dit culturele hoogtepunt op zaterdag 27 juli.  We vieren samen ons het afscheid en een gloednieuw avontuur. Inmiddels hebben wij voldoende aanmeldingen voor de bonte avond, maar als u zich nog niet heeft aangemeld kan dat nog steeds. De bonte avond wordt gepresenteerd door een zeer succesvolle ariets uit de regio, die we later aankondigen. De eerste twee lokale makers die programma zullen verzorgen zijn: Operakoor Bel Canto en AHA productions. Later volgen er meer bekendmakingen. Het programma wordt aangevuld met meezingers voor de hele zaal o.l.v. Bas Jongsma en aan het eind van de avond nemen we met z’n allen een meerstemmig nummer op. Voor meer informatie over het aanmeldingsproces en eventuele vragen kunt u een e-mail sturen naar verhuur@stadsschouwburgvelsen.nl.

Alternatief programma tijdens sluitingsperiode Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen
Het historische gebouw, dat dateert uit 1938 en zich bevindt aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, wordt gerenoveerd waarbij de kenmerkende sfeer van de huidige zaal behouden blijft. Daarnaast wordt het gebouw uitgebreid met een extra theaterzaal, een filmzaal en een aantal repetitiestudio’s. Naar verwachting neemt de verbouwingssluiting minstens anderhalf seizoen in beslag.

Gedurende de sluitingsperiode zal Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, in samenwerking met de gemeente, op één of meerdere locaties binnen de gemeente een alternatieve programmering aanbieden. De details van deze plannen worden op een later moment bekendgemaakt.