We gaan een zonnige filmzomer tegemoet!


Van 13 augustus t/m 4 september presenteren wij een speciaal filmzomerprogramma. Van filmfestivalfavorieten tot blockbuster-successen. Maar ook met gratis familiefilms én de eerste editie van het Musical Movie Festival, waar een selectie van de beste internationale musicalfilms de revue zal passeren.

Op zaterdag 13 augustus 15.00 uur opent DJ-duo De Platenbakker op feestelijke wijze de Velsense filmzomer op ons terras. Op alle zaterdagen tijdens de filmzomer kan iedereen van 15.00 tot 19.00 uur op het terras genieten van livemuziek. Het terras is vanaf 13 augustus van donderdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 22.30 uur voor zomerse drankjes en bijpassende snacks.

Het filmzomerprogramma omvat arthousepareltjes als Hit the Road (bekroond met vijf sterren in Trouw) en Alcarràs (winnaar Gouden Beer in Berlijn), Oscarwinnaars als Drive My Car en Summer of Soul en megakaskrakers als Downton Abbey A New Era en Top Gun: Maverick. Van eigen bodem presenteren we Met Mes van de getalenteerde regisseur Sam de Jong met een fenomenale hoofdrol voor Hadewych Minis. Ook te zien is de zomerse uitwaaifilm Licorice Pizza van de Amerikaanse meesterregisseur Paul Thomas Anderson.

Jonge filmliefhebbers uit Velsen kunnen zich helemaal op deze filmzomer verheugen. In samenwerking met de gemeente Velsen biedt Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen in het kader van Zomerpret Velsen vier gratis filmvertoningen aan voor jongeren: Lightyear (6+), Jurassic World: Dominion (12+), Minions: Hoe gru superschurk werd (6+) en Knor (6+).

Voor het allereerste Musical Movie Festival (1 t/m 4 september) selecteerde het Velsense Filmtheater twaalf populaire grote musicalfilms. Nieuwe en oude kaskrakers, waaronder de legendarische Hollywood-klassieker Singin in the ‘Rain en de Nederlandse evergreen Ja Zuster, Nee Zuster. De Grease Sing-A-Long zal begeleid worden door een special guest. Voor dit festival zijn passe-partouts verkrijgbaar via deze website.