Benefiet: Oekraïense film Donbass


Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen presenteert op zondag 6 maart 17.00 uur de film Donbass van de Oekraïense regisseur Sergei Loznitsa. De volledige opbrengst van de voorstelling gaat naar Giro 999 van Stichting Vluchteling, deze dagen speciaal opengesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Ook licht het gebouw van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen deze week geel en blauw uit, de kleuren van de Oekraïense vlag. Dit om steun te betuigen aan de inwoners van een land in oorlog.

Film is een medium voor nuance en reflectie, een venster op de wereld, een bron van empathie en identificatie. Naast deze culturele waarden biedt het ook maatschappelijk engagement. Zo kan film helpen om de chaos en tragedie van de huidige oorlogssituatie in Oekraïne beter te doen begrijpen.

Donbass, van de Oekraïense regisseur Sergei Loznitsa, werpt een kritische blik op de gespannen verhoudingen in Oost-Oekraïne. Het stelt op een urgente en inzichtelijke manier een geopolitieke situatie aan de kaak, die de afgelopen week is geëscaleerd tot deze verschrikkelijke oorlog. 

Lees hier meer over Donbass en bestel uw kaarten. 


Giro 999 van Stichting Vluchteling is deze dagen speciaal opengesteld voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Kijk voor meer informatie op www.vluchteling.nl