Allround Theatertechnicus


Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen is de belangrijkste culturele instelling in de gemeente Velsen. Een gerenommeerd theater dat inmiddels 80 jaar bestaat en een regiofunctie vervult. Een plek met een bijzondere zaal met 700 stoelen waar bekende professionele artiesten graag optreden. De theaterprogrammering is breed en varieert van musical tot toneel en dans en van cabaret tot muziek. Naast het professionele aanbod is het theater de thuishaven voor veel lokale amateurtheatermakers en biedt de locatie onderdak voor maatschappelijke evenementen. Tijdens de coronaperiode is het theater met de financiële hulp van meer dan 2200 Velsenaren ook een professioneel filmtheater geworden.

In de komende jaren zal het theater de transitie maken naar een groot cultuurgebouw door uitbreiding met een kleine multifunctionele zaal, filmzalen, oefenstudio’s en horeca. Om dit mogelijk te maken is uitbreiding van het team nodig.

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen is op korte termijn op zoek naar een:

Allround Theatertechnicus - specialisatie Geluid (0,8 fte)

Jouw functie
Wil jij meegroeien in een groeiend cultuurgebouw met een brede programmering? Als Allround Theatertechnicus met specialisatie in geluid ben je medeverantwoordelijk voor het realiseren van voorstellingen, concerten en andere evenementen en het coördineren van alle theater-technische werkzaamheden. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband met collega-technici.

Jouw taken en verantwoordelijkheden
- Verantwoordelijk voor de technische realisatie van voorstellingen, concerten en andere evenementen
- Verantwoordelijk voor de juiste op- en afbouw van techniek en decorstukken
- Aanspreekpunt gedurende het programma met betrekking tot technische aspecten voor de programmamakers en/of externe gebruikers van de zaal
- Verrichten van onderhouds-, reparatie-, en vervangingswerkzaamheden aan de (podium)technische apparatuur
- Verantwoordelijk voor het veilig werken met de (podium)technische installaties en de naleving van de ARBO-regels en het veiligheidsbeleid
- Zelfstandig werken op het gebied geluid
- Verantwoordelijk voor het onderhoud, opstellen en bedienen van licht en geluidsinstallaties

Wij bieden
Een uitdagende baan in één van de leukste theaters van Noord-Holland. De salariëring is volgens cao Nederlandse Podia op basis van ervaring. 

Wij zoeken
Je communiceert makkelijk en bent servicegericht en stressbestendig. Daarnaast houd je van aanpakken en kun je improviseren indien nodig. Je stelt je gastvrij en sociaal op naar collega’s en bezoekers.

Wij verwachten van jou
- Opleiding Theatertechniek of Evenemententechniek, of vergelijkbare opleiding of werkervaring
- Bezit van een BMT diploma of bereid deze te halen
- Aantoonbare werkervaring als technicus in de theater- of evenementenbranche
- Flexibel inzetbaar en bereid om op onregelmatige tijden te werken
- Het hebben van een BHV certificaat is een pré
- Een sociaal vaardig en gastvrije instelling

Reageren?
Ben jij de allround theatertechnicus die we zoeken? Mail dan je sollicitatie voorzien van je motivatie en cv naar vacature@stadsschouwburgvelsen.nl

Voor vragen over de vacature kun je mailen met Patrick Baas via techniek@stadsschouwburgvelsen.nl