Safe Side Routes 2021


De kaartverkoop is gestart, wandelen is mogelijk vanaf donderdag 8 juli met de bijbehorende app en de per post opgestuurde routekaart.

SAFE SIDE ROUTES: vijf multidisciplinaire kunstroutes rondom de levensthema’s rouw, heimwee, familie, gebed en veiligheid.

De SAFE SIDES ROUTES zijn vijf kunstzinnige wandelingen rondom de levensthema’s rouw, heimwee, familie, gebed en veiligheid die vertrekken vanuit de palm van je hand. De routes lopen dwars door het prachtige natuurlandschap van Velsen, met de poelen, duinen en het helmgras, en voeren ook langs desolate en dichter bevolkte plekken. Onderweg beleef je kunst die een wisselwerking met de locatie en jou aangaat. Muziek, animatie, theater, poëzie en beeldende kunst vlechten heden en verleden naadloos door elkaar heen.
Elke route is een ketting van ontmoetingen die alles in één is. Licht, duister, soms grappig, prettig herkenbaar of volkomen onverwacht. Zoals het leven zelf.

Na het kopen van één of meerdere routes valt enkele dagen later de wandelkaart in je brievenbus. Je kan nu kiezen waar en wanneer jouw verhaal begint en waar het eindigt.
Het lot bepaalt welk thema jouw pad kleurt.
Laat je meevoeren door de confronterende en ontroerende kunstfragmenten die verstopt zijn in het land van de gemeente Velsen.

De SAFE SIDES Routes zijn een initiatief van Stichting Zichtlijn | Salwa Jabli
Kijk voor meer informatie op www.safesidefestival.com

• Houd bij het bestellen van de kunstwandeling rekening met de dagen waarop PostNL bezorgt. De bezorging van de fysieke routekaart kan soms enkele dagen duren. De routekaarten zijn ook verkrijgbaar aan de theaterbalie.
• De wandeling volg je via de fysieke routekaart en een app. op je telefoon. Aanwijzingen hiervoor vind je op de routekaart.
• Via de QR-code op de routekaart word je geleid naar de appstore of playstore om de app te downloaden. Er is een Android en IOS versie.
• Je ontvangt per bestelling een persoonlijke code voor het gebruik van één telefoon.
• De voertaal is Nederlands.
• Route geel en groen hebben de meest stabiele ondergronden. De andere routes lopen deels door natuurgebied.
• Leeftijdsindicatie is vanaf 12 jaar.

Voor meer informatie over de routes zie het uitklapmenu hieronder.

SAFE SIDE ROUTES | Blauw 
ca. 6 km | ca. 60 minuten wandelen
ca. 40 minuten aan muziek, animatie, theater, poëzie en beeldende kunst.

SAFE SIDE ROUTE | Rood
ca. 8 km | ca. 100 minuten wandelen
ca. 35 minuten aan muziek, animatie, theater, poëzie en beeldende kunst.

SAFE SIDE ROUTE | Wit
ca. 10 km | ca. 120 minuten wandelen
ca. 47 minuten aan muziek, animatie, theater, poëzie en beeldende kunst.

SAFE SIDE ROUTE | Geel
ca. 8 km | ca. 100 minuten wandelen
ca. 20 minuten aan muziek, animatie, theater, poëzie en beeldende kunst.

SAFE SIDE ROUTE | Groen
ca. 10 km | 120 minuten wandelen
ca. 35 minuten aan muziek, animatie, theater, poëzie en beeldende kunst.

Wat is een Safe Side Route?
De SAFE SIDE ROUTES zijn multidisciplinaire kunstwandelingen rondom de levensthema’s rouw, heimwee, familie, gebed en veiligheid. Het is eigenlijk een festival in 5 wandelingen. De Safe Side Routes zijn volkomen veilig. De voorstellingen zijn niet live maar kan je bekijken, lezen of te beluisteren op je telefoon. De SAFE SIDE ROUTES kan je alleen volgen met een wandelkaart en de SAFE SIDE ROUTES app.De routes lopen dwars door het prachtige natuurlandschap van Velsen, met de poelen, duinen en het helmgras, en voeren ook langs desolate en dichter bevolkte plekken.

Hoe werkt een Safe Side Route?
Een SAFE SIDE ROUTE volg je met een wandelkaart en de SAFE SIDE ROUTES app. Een route of wandelkaart kan je kopen bij de Stadsschouwburg Velsen. De app. kan je downloaden uit de app- of playstore door de QR-code op de wandelkaart met je telefoon te scannen. Of via de home pagina van safesideroute.com hier staat een directe link naar de app- of playstore. Elke wandelkaart heeft een eigen en unieke code voor het gebruik van één mobiele telefoon. Deze is gekoppeld aan de gekochte routekleur.

Hoe werkt de Safe Site Route-app?
Om te beginnen die je je eenmalig te registeren dat doe je door in de app. je persoonlijke code en e-mailadres in te vullen. De persoonlijke code vind je onder de QR-code op de wandelkaart. Bij de gemarkeerde locaties op de route kaart is kunst te bekijken, lezen of te beluisteren, via de app. op je telefoon. Deze open je met een simpele pincode die in de legenda en het programma gedeelte van de routekaart staat.

Waar staan de Routekleuren voor?
Net zoals het leven kun je niet altijd kiezen welk thema je pad kruist. Bij aankoop kies je daarom voor een kleur. Pas als de routekaart is ontvangen zie je welk thema je treft.

Waar koop ik een Safe Side Route?
De wandelkaarten zijn te koop via Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen zowel online, aan de kassa of via de telefoon 0900 – 1505 (€ 0,45 p/m)

Wat kost een Safe Side Route?
Een wandelkaart kost maar € 7,50 euro (excl. €3,25 servicekosten) per stuk.

Waar lopen de wandelingen?
De Safe Side wandelroutes lopen elk in een ander gebied binnen de gemeente Velsen. De omgeving is bewust uitgekozen bij het thema net als dat de specifieke locaties zijn geselecteerd bij de individuele kunstcomponenten. De uitgestippelde route staat op de wandelkaart aangegeven.

Wat is het begin punt?
Je kunt zelf een punt uitzoeken waar je wil starten. Ga er naar toe en de wandeling kan beginnen! Het maakt niet uit welke kant je uitloopt.
Voor aanvang van de route is het handig om de app alvast op je telefoon te downloaden.

Waarom heeft elk kunstcomponent een pincode?
De locaties zijn specifiek voor de kunstwerken uitgekozen. We willen de wandelaar stimuleren om naar de betreffende locatie te lopen en daar pas het kunstcomponent te openen. Het is vergelijkbaar als je naar het theater gaat en daar ter plekke de voorstelling te zien krijgt. Zo houden we de aandacht op elk afzonderlijk fragment.

Koptelefoon?
Voor een goede beleving raden we aan om een koptelefoon mee te nemen. Het geluid van buiten kan de muziek overstijgen. De kunst fragmenten duren meestal enkele minuten.

Kan ik de route meerdere keren lopen?
De gehele route kan je maximaal 3x lopen.

Moet ik de wandeling helemaal uitlopen?
Je kan de wandeling in 1 keer volledig, of in delen lopen. De app. onthoud waar je bent gebleven en kan je een volgende keer vervolgen. Een wandeling is gemiddeld 8 km,

Is de Safe Side Route ook toegankelijk in andere talen?
De voertaal is Nederlands. Het programma gedeelte op de routekaart is in het Nederlands. De app. kan je ook Engelstalig instellen. Houd er rekening mee dat er per route minimaal twee fragmenten zijn die in het Nederlands worden opgevoerd. Er is voldoende muziek per wandeling en behoeft vertaling.

Zijn de routes toegangelijk voor honden?
Alle routes zijn, mits aangelijnd, te lopen met honden. 

Videofragmenten
IPHONE: Om een video beeldvullend te krijgen kun je met twee vinger het beeld uitschuiven waardoor het beeld vergroot.
Verschillende routes lopen gedeeltelijk door natuurgebied, het bereik kan per provider verschillen, waardoor een fragment minder goed laad.