cinekid festival jeugd

WONDERLIJKE WERELDEN (6+)

CINEKID FESTIVAL

mogelijk schadelijk tot zes jaar

di 19 oktober 2021
Filmtheater Velsen

11:00 - 11:50 uur (geen pauze)

Bestellen


Ook dit jaar hebben we weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films. In deze compilatie voor kinderen vanaf 6 jaar, gaan we op reis naar allerlei verschillende en wonderbaarlijke werelden. De films in deze compilatie laten bijzondere en verbazingwekkende werelden zien, die heel anders zijn dan de onze. Maar ook tonen ze hoe wonderlijk de wereld om ons heen kan zijn.

Zo gaat de film Paraplu’s (Umbrellas) over een meisje dat heel bang is voor de regenachtige wereld om haar heen. Maar met behulp van haar hondje leert ze langzaam maar zeker haar angsten overwinnen en de wereld ontdekken. Ga mee op reis, met Umbrellas en nog veel meer avontuurlijke films!

Paraplu’s (Umbrellas)
In een land waar het altijd regent, komen baby’s in een mandje aan een paraplu uit de lucht. Kyna’s paraplu had een gat, waardoor ze nat werd en bang is gebleven voor regen. Ze schuilt altijd onder de baard van haar vader, tot haar hondje Nana ineens verdwenen is en ze haar angst moet overwinnen om het terug te vinden.
Regie: José Prats, Álvaro Robles | 2020, Spanje, Frankrijk, 12 min.

Kiki de veer (Kiki the feather)
Kiki de kanarie ontsnapt uit zijn kooi en wil de wereld ontdekken. Maar eerst moet hij nog leren vliegen.
Regie: Julie Rembauville | 6 min.

Een lekker modderbad  (Temps de cochon)
Vier jonge hangkoeien vervelen zich onder een afdakje omdat het regent. Maar dan komt het varkentje Charlie voorbij, die niets liever doet dan dansen, rollen en spelen in de regen en modder. Hij steekt de vier meiden aan, zelfs de nuffige Rosine, die vooral bang is haar jurk vies te maken.
Regie: Emmanuelle Gorgiard | 2020, Frankrijk, 9 min.

De Marmotten (Croc' Marmottes)
Je zult maar vier jodelende marmotten aan je deur krijgen, die de winter bij je door willen brengen. Brombeer Dennis, die de hele zomer aan zijn etensvoorraad heeft gewerkt, ziet het niet zitten, al heeft hij ruimte en eten genoeg. De vier marmotten doen er alles aan om binnen te blijven en Dennis doet alles om ze kwijt te raken.
Regie: Benjamin Botella | 2020, Frankrijk, 7 min.

De grote overstroming (Det stora överflödet / Iso ylimäärä)
Na een grote overstroming drijft Pää met het huis waarin hij woont weg over het water. Hij redt twee vogels, een ander kindje, Nif, en een ijsbeer die ‘Walvis’ spreekt en ballon kan varen. Het vreemde gezelschap maakt een bijzondere reis die op een vrolijke manier laat zien wat vervuiling doet met de wereld.
Regie: Magnus Fredriksson | 2021, Zweden, 15 min.

Alle films zijn Nederlands gesproken!


Ook interessant voor u: