toneel

WILLEM VAN ORANJE - LANDELIJKE PREMIÈRE

Theater Nomade


do 26 september 2019
Stadsschouwburg Velsen

20:30 - 22:50 uur (met pauze)

Bestellen


Theatermaker Ab Gietelink verwierf met zijn theatergroep Nomade een grote reputatie met historische spektakelstukken, die veelal op passende locaties werden opgevoerd. Eerdere paradepaardjes van de groep waren o.a. Max Havelaar, Gijsbregt van Aemstel en Anthony Fokker. Dit seizoen voert Nomade het leven van Willem van Oranje ten tonele. Als Velsense locatie werd aanvankelijk heel toepasselijk de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid gekozen. Daar werd zelfs de landelijke première gepland. Maar regen en storm gooiden roet in het eten, zodat die première werd uitgesteld en moest worden verplaatst naar de Stadsschouwburg Velsen.

Willem van Oranje volgt het leven van de Vader des Vaderlands. Vanaf de Hollandse opstand, het Beleg van Haarlem, de Victorie van Alkmaar, Leiden´s ontzet en de abdicatie van Karel V tot aan de moord op het Delftse Prinsenhof aan toe.

Klik hier voor de website van Theater Nomade.
Klik hier voor de speciale Willem van Oranje website.

Acteurs (samen circa 20 rollen): Ab Gietelink, Marcel Schouwstra, Annemieke van Westerloo, Michael de Roos en Raymond Kurvers spelen 20 rollen in wisselende historische kostuums.

Tekst en regie: Ab Gietelink

Muziekadviezen: Gottfrid van Eck

Audio/Video: Ludger Hurts

Toneelbeeld: Gottfrid van Eck & Ab Gietelink

Kleding: Gerritsen Theaterkostuums

Zakelijk en PR: Jan Willem Rodenburg & Ab Gietelink


Ook interessant voor u: