drama

VOLVER

ZONDAGMIDDAGKLASSIEKER

alle leeftijden

zo 27 juni 2021
Filmtheater Velsen

14:00 - 16:17 uur (geen pauze)

Bestellen


In januari staat de flamboyante Spaanse cineast Pedro Almodóvar centraal in onze zondagmiddagklassieker. Op zondag 27 juni keert Volver (Spaans voor 'terugkeren') toepasselijk terug op het grote scherm.

Volver (2005) is een bruisende en geestige film over een excentrieke familie van vrouwen, moederschap, het leven en de dood. Raimunda woont in Madrid met haar 14-jarige dochter Paula en haar luie dronkaard van een man. Haar zus Soledad is gescheiden en runt een illegale haarsalon vanuit haar appartement. Drie jaar geleden verloren de zussen hun ouders in een brand. Wanneer hun tante Paula overlijdt, nemen de zaken een bovennatuurlijke wending: moeder Irene keert terug vanuit de dood om losse eindjes op te lossen.

In het Spaans betekent ‘Volver’ terugkeren. Voor Volver keerde Almodóvar terug naar zijn geboorteplaats in La Mancha. Het betekent ook de terugkeer van zijn twee muzes: Carmen Maura (Mujeres al borde de un ataque de nervios), met wie Almodóvar na grote successen in de jaren ‘80 brouilleerde, en ook Penélope Cruz keert terug.

Deze film wordt voorafgegaan door een inleiding.

 


Ook interessant voor u: