cabaret muziektheater

VLAMOUSSE & KIKI SCHIPPERS

blikvangende nieuwe cabaretfenomenen


wo 20 oktober 2021
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 22:05 uur (met pauze)

Bestellen


Op één avond bieden wij u twee korte cabaretprogramma’s aan: Kiki Schippers en het duo Vlamousse.

Gloednieuw en veelbelovend cabarettalent Kiki Schippers en het duo Vlamousse willen niets liever dan optreden. Vlieguren maken! Wij geven hen graag de gelegenheid! Vlamousse won in 2019 de allereerste studentenprijs op het Leids Cabaret Festival. Het duo werd omschreven als "twee schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekken". Ook Kiki Schippers baarde al prachtig opzien. Zij won de Annie Schmidtprijs 2017 voor het beste oorspronkelijke theaterlied van dat jaar. Werd daar vorig jaar opnieuw voor genomineerd. En is dus een van de blikvangende muzikale cabaretfenomenen van dit moment. Op weg naar het grote publiek. Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel.

Vlamousse - Saampies - aanvang 20:15u
In Saampies benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. De angst voor de medemens moet worden doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden! Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden … kunnen we daarna saampies verder.

Foto: Daantje Bons

-pauze-

Kiki Schippers - MEER - aanvang 21:20u
Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

Foto: Annemieke van der Togt & Leon Rómer


Ook interessant voor u: