lokale makers opera & klassiek

BEL CANTO - TURANDOT


za 21 maart 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur

Bestellen

zo 22 maart 2020
Stadsschouwburg Velsen

14:00 uur

Bestellen


Turandot, de prinses van Peking, trouwt alleen met een prins die drie door haar gestelde raadsels kan oplossen. Wie faalt, wordt onthoofd. Niemand weet de antwoorden… tot er op een dag een onbekende prins opdaagt. 

Turandot gaat in de eerste plaats over een seksueel trauma, dat tot wanhoop, razernij en bloedvergieten leidt. Maar tegelijk is het verhaal ook te interpreteren als een natuurmythe, waarbij de prinses de bevroren aarde in wintertijd verbeeldt en de prins de lentezon is, die haar verwarmt en weer doet herleven.

Waar Verdi nog echt een negentiende-eeuwer is, staat Puccini al met twee benen stevig in de twintigste eeuw, met muziek die filmisch-meeslepend is en af en toe doet denken aan de soundtrack van Indiana Jones and the Temple of Doom. 

‘Nessun Dorma’ (wie kent die aria niet?) komt uit deze opera en wordt gezongen door de prins, smachtend van verlangen naar zijn prinses. 

Net als de vorige productie Macbeth (Verdi) zal ook deze opera weer door Bel Canto op grootse wijze worden vertolkt. De regie van Xandra Mizée staat garant voor onvervalste theaterromantiek; de muzikale leiding is wederom in de bekwame handen van dirigent Marco Bons.

 

       

 


Ook interessant voor u: