toneel

VAN DE KOELE MEREN DES DOODS

Regisseur Ger Thijs levert nieuwe toneelklassieker af


do 6 december 2018
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 21:55 uur (geen pauze)

Bestellen


Met Ger Thijs, een van de grootste smaakmakers van het Nederlandse toneel, hebben wij een bijzondere band. Want diverse succesvoorstellingen uit zijn koker werden op óns toneel gerepeteerd en 'geboren'. Vol trots tonen wij Ger's nieuwste: zijn bewerking van de literaire klassieker 'Van de koele meren des doods'. Een meeslepend verhaal over het levenslot van een intelligente en gevoelige jonge vrouw die de ware liefde én de zin van haar leven zoekt. Toptoneel dat er toe doet!

Naar de roman van: Frederik van Eden.

Spelers: Hanne Arendzen, Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt, Marliz van Til en Willem Voogd.

Tekst en Regie: Ger Thijs

Kostuums: Carin Eilers

Decorontwerp: Tom Schenk

Lichtontwerp: Jan Harm Wagner

Producent: Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Scènes ****
''Met een mooi toneelbeeld en een even verrassende als adequate belichting is dit een prima voorstelling waaraan denkelijk veel behoefte is: in begrijpelijk toneel een verhaal vertellen zonder overwoekerende melodramatische opsmuk een kans te geven. Knap werk, mooi gedaan.'' Lees hier de volledige recensie.

Telegraaf
''... geslaagd is de manier waarop Arendzen het publiek deelgenoot maakt van Hedwigs levenslange verlangens naar erotiek, geluk en de dood. Overtuigend speelt ze het psychische lijden dat Frederik van Eeden, die naast schrijver ook psychiater was, zo bekwaam in zijn verhaal wist te vatten.''

Volkskrant ***
''Hanne Arendzens Hedwig in Van de koele meren des doods trilt en zindert van hoop, verliefdheid en levenslust. Geef die vrouw van Theo d'Or.'' Lees hier de volledige recensie.

Theaterkrant
''Hanne Arendzen speelt kwetsbaar en boeiend. Ze is geloofwaardig als de Hedwig voor wie de mannen in haar leven alles willen opgeven. Ze is speels, eigenwijs, een dromer. Haar wispelturigheid kan tenenkrommend zijn, maar tegelijkertijd gun je haar al het geluk van de wereld.'' Lees hier de volledige recensie.


Ook interessant voor u: