drama satire

TRIANGLE OF SADNESS

De Gouden Palm én Europese Film Winnaar!

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar discriminatie drugs- en/of alcoholgebruik geweld grof taalgebruik

za 4 februari 2023
Filmtheater Velsen

20:00 - 22:29 uur (met pauze)

Bestellen

za 18 februari 2023
Filmtheater Velsen

16:30 - 19:07 uur (met pauze)

Bestellen


De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst.

De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Triangle of Sadness is de nieuwe film van de gelauwerde Zweedse regisseur Ruben Östlund, die eerder films als Turist en het met de hoofdprijs van het film festival van Cannes bekroonde The Square maakte. Met Triangle of Sadness trad hij toe tot het selecte gezelschap van regisseurs dat twee keer de Gouden Palm (hoofdprijs Cannes) won. Deze film was bovendien de grote winnaar van de European Film Award waar het onder meer werd uitgeroepen tot Beste Europese Film van 2022 én heeft daarnaast ook al meerdere Golden Globe nominaties binnen.

★★★★★ 'De meester van de ongemakkelijke cinema' AD.

★★★★★ 'Tweeëneenhalf uur vliegen voorbij' NRC.


Ook interessant voor u: