toneel

De Warme Winkel presenteert:

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or


do 2 maart 2023
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur (geen pauze)

Bestellen


De Warme Winkel staat bekend om zijn cutting edge artistieke aanbod. Soms is een experiment echter dusdanig geslaagd dat het resultaat door een groter publiek gezien moet worden. Dat is met deze voorstelling heel erg aan de hand. Hij gaat genadeloos in op het heetste hangijzer van deze eeuw: de klimaatcrisis.

In de voorstelling worden twee rode lijnen vernuftig vervlochten. We zien Vincent Rietveld een poging ondernemen de belangrijkste toneelprijs van het land te winnen, slechts ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Tegelijkertijd krijgt hij daarbij tegenspel van een synchroon sprekend koor van bijrollen die hem daarbij had moeten helpen. Ze vallen hem lastig met vragen over waar de planeet meer heil van te verwachten heeft: het individu of het collectief?

Hoewel de voorstelling zeker de diepte in gaat en zelfs langs allerlei toneelreferenties scheert, blijft hij ontzettend grappig en zeer herkenbaar voor een breed en groot publiek. Daarmee past de voorstelling naadloos in het nieuwe genre van de undercover blockbuster dat toneeelgroep Amsterdam op de kaart wil zetten de komende jaren.

Foto's: Sofie Knijff

Uit de pers:

Een even verrassende als ontregelende, even spitsvondige als hilarische voorstelling’ - Theaterkrant 

Heerlijk theater’ de Volkskrant ★★★★

Amusante satire’ NRC Handelsblad ★★★★

‘Serious business vermomd als hilarisch entertainment’ Dagblad van het Noorden ★★★★★

De voorstelling van Rietveld markeerde, blijkt nu, een keerpunt in het Nederlandse theater’ de Volkskrant

Een van de tien beste voorstellingen van het jaar volgens het Vlaamse en Nederlandse Theaterfestival! 


Ook interessant voor u: