horror thriller

THE SHINING

40TH ANNIVERSARY EXTENDED EDITION

mogelijk schadelijk tot zestien jaar angst geweld grof taalgebruik

di 15 december 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:00 - 22:30 uur (geen pauze)

Bestellen

ma 28 december 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:00 - 22:30 uur (geen pauze)

Bestellen


Wil je rond de kerst wat afwisseling, naast alle saamhorigheid? De horrorklassieker The Shining biedt uitkomst. Deze ongebruikelijke kerstfilm, gesitueerd in een besneeuwd landschap, viert dit jaar zijn veertigste verjaardag.

Jack Torrance neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy en zijn zoon Danny, die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.

The Shining uit 1980 wordt tegenwoordig gezien als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt. Regie is van Stanley Kubrick (A Clockwork Orange, 2001: A Space Oddyssee), die zijn film baseerde op het gelijknamige boek van Stephen King. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson in een iconische rol als Jack Torrance en Shelley Duval als Wendy Torrance.


Ook interessant voor u: