drama

THE QUIET GIRL

alle leeftijden grof taalgebruik

vr 9 juni 2023
Filmtheater Velsen

17:15 - 18:57 uur (geen pauze)

Bestellen

za 10 juni 2023
Filmtheater Velsen

19:30 - 21:12 uur (geen pauze)

Bestellen

zo 11 juni 2023
Filmtheater Velsen

12:15 - 13:57 uur (geen pauze)

Bestellen


The Quiet Girl is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld.

Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín. Cáit's stugge oom Seán heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde.

The Quiet Girl is genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film. Eerder was het al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur).

★★★★★ 'Piekfijn drama over emotionele verwaarlozing' NRC.

★★★★★ 'Prachtig ingetogen drama' VPRO Cinema.

★★★★★ 'A deeply moving tale of rural Ireland already feels like a classic' The Guardian.

Maak uw bezoek compleet met een High Tea; verschillende zoetig- en hartigheden geserveerd op etagères met onbeperkt thee. Meer informatie en reserveren? Klink hier.


Ook interessant voor u: