drama muziek

TÁR

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar geweld grof taalgebruik

za 8 april 2023
Filmtheater Velsen

19:30 - 22:25 uur (met pauze)

Bestellen

ma 10 april 2023
Filmtheater Velsen

16:00 - 18:55 uur (met pauze)

Bestellen


Van schrijver-producent-regisseur Todd Field (In the Bedroom, Little Children) komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt.

In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving.


★★★★★ ‘In het grandioos goede ‘Tár’ worden de regels en afgronden van de macht minutieus verkend… Cate Blanchett speelt de rol van in opspraak geraakte dirigent met virtuositeit én tragiek’ de Volkskrant.


★★★★★ ‘Dirigentenepos Tár – met een ijzersterke Cate Blanchett in de titelrol – overstelpt je met zoveel lagen en indrukken dat je niet alles direct snapt. Zo begint er van alles in je hoofd en gevoel te gisten en zou je de film na de slottitels liefst direct opnieuw zien. En nog eens… regisseur/schrijver Todd Field bespeelt je verwachtingen’ NRC.


Ook interessant voor u: