documentaire

SQUARING THE CIRCLE

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar grof taalgebruik

za 16 december 2023
Filmtheater Velsen

14:00 - 15:47 uur

Bestellen


De eerste lange documentaire van fotograaf en filmmaker Anton Corbijn vertelt het verhaal van Storm Thorgerson en Aubrey "Po" Powell, de creatieve genieën achter de ontwerpstudio Hipgnosis. Ze waren verantwoordelijk voor een aantal van de meest herkenbare albumhoezen aller tijden.

Hipgnosis werd eind jaren zestig opgericht in Cambridge en was op het toppunt van de roem in de jaren zeventig. Gedurende deze periode waren het niet de platenmaatschappijen die acts als Pink Floyd, Led Zeppelin en Paul McCartney vertelden hoe hun lp-hoezen eruit zouden moeten zien - Storm en Po deden dat. Met hun iconische albumhoezen hebben ze een onuitwisbare invloed gehad op de popcultuur in de jaren zeventig. De film bevat interviews met Roger Waters, David Gilmour en Nick Mason van Pink Floyd, Jimmy Page & Robert Plant van Led Zeppelin, Paul McCartney, Peter Gabriel, Noel Gallagher en nog veel meer.

★★★★ ‘Squaring the Circle schetst een raak tijdsbeeld van de platenhoesontwerpers van Hipgnosis... een innemend plezierproject' de Volkskrant.

★★★★ 'de visuele kant van popmuziek' Trouw.

★★★★ 'fraaie en zeer complete documentaire' VPRO Cinema.


Ook interessant voor u: