documentaire

SPOREN VAN INDIË

Midden in Nederland


zo 25 juni 2023
Filmtheater Velsen

14:00 - 15:30 uur

Bestellen


Op straat, in huis, zelfs in de huid van mensen om ons heen. Overal vind je de Indische sporen van een geschiedenis die Nederland voorgoed veranderde. Over die vier eeuwen van verwevenheid van Indië en Nederland maakte historicus en documentairemaker Hans Goedkoop, zelf ook van Indische komaf, een documentaire met de titel: Sporen van Indië – Midden in Nederland.

Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Vele aspecten van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: De Indo’s, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions.

Op zondag 25 juni staat de lunch ook in het teken van Sporen van Indië. Eet een heerlijke Tom Kha Kai soep, naanbrood met rendang en pulled pork en toe een heerlijk stukje spekkoek. Voor € 16,50 per persoon.

 

Publieksreacties Sporen van Indïë:

“Prachtige film en fantastisch werk! Verrichtte research erg boeiend.”


“Op de juiste wijze en toon in vogelvlucht een stukje geschiedenis vertelt. Knap en integer gedaan. Ik heb genoten.”


“Een prachtige film die ook duidelijk maakte dat we nog steeds niets geleerd hebben van het verleden.”


“Indrukwekkend hoe zo veel verschillende sporen belicht worden in Sporen van Indië. En dat met zo veel respect en humor. Ook de sporen van onze (over)grootouders. De plek die 200 meter van ons huis ligt. Dankzij de documentaire zijn wij opnieuw in de familiegeschiedenis gedoken.”
Marianne Nevens


“Fantastisch en zeer indrukwekkend verteld door Hans. Ik ben al langer fan van hem als presentator van o.a. andere tijden. Mijn partner komt uit Indonesië. Hij was zeer ontroerd en blij tegelijk.”
Jeannette Zoomer


“mijn complimenten voor de mooie documentaire, gezien in Amersfoort 2 wkn geleden. Diep onder de indruk van het bijzondere beeldmateriaal wat is vertoond. Het voelde als thuis bij mijn opa en oma. Dankbaar”
Diana Haak


“Een informatieve en indrukwekkende film”


“Prachtig! Schoonfamilie is Indisch en die zaten er bij met tranen in de ogen.”


Ook interessant voor u: