muziektheater

SO LONG COHEN - ERNEST BEUVING


wo 12 april 2023
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur (met pauze)

Bestellen


Deze voorstelling is verplaatst van 14 april 2022 naar 12 april 2023. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht, zijn per e-mail geïnformeerd.

Eind 2016 overleed de wereldberoemde Canadese folkzanger-songwriter, dichter en schrijver Leonard Cohen. Met zijn donkere stem, poëtische teksten, meeslepende melodieën en wereldhits als 'Suzanne', 'So Long, Marianne' en het ongeëvenaarde 'Halleluja' bracht hij miljoenen mensen in zijn muzikale ban.

Theatermaker Ernest Beuving verdiende zijn eerste theatersporen in de Nederlandse cabarethoek als deel van het duo Ernesto & Marcelinno. Maar dat ligt ver achter hem. Uitgerust met een even donkerbruin stemgeluid als Cohen waagde Ernest zich aan Cohen's repertoire. En dat pakte grandioos uit.

In 'So Long Cohen' maakt het publiek de muzikale ontdekkingsreis zoals Ernest die ook door Cohen's repertoire aflegde. Ernest zocht en vond Cohens passie en poëzie en presenteert die soms zelfs op cabareteske wijze. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan... In Ernest's eigen woorden "een avond heerlijke Leonard Cohen-muziek en beleving, met veel humor, ontroering en poëzie". Dwars door Cohen's diepe ziel.

Ernest Beuving: zang, verteller, cabaretier, gitaar

Erik Raayman: gitaar, bas, kunstfluiten, zang

Jaap Berends: contrabas, gitaar, banjo, piano, zang

Tessa Zoutendijk: viool, accordeon, mandoline, zang             

Jurriaan Boerstoel: piano, techniek


Ook interessant voor u: