cabaret special

PAUL VAN VLIET - HEIMWEE NAAR MORGEN

theatericoon leest voor én in gesprek met Diederik van Vleuten


zo 17 oktober 2021
Stadsschouwburg Velsen

16:00 - 17:30 uur

Bestellen


Meer dan 60 jaar speelde Paul van Vliet voor uitverkochte theaters. Tot ver over zijn 80ste trad hij elke zondag nog op in een volle Koninklijke Schouwburg. De cabaretier laat de grote tournees nu achter zich. Maar na de verschijning van zijn boek 'Heimwee naar morgen' treedt hij soms toch weer in de schijnwerpers. Om terug te blikken op een bewogen leven en voor te lezen uit eigen werk. Zoals alleen hij dat kan. Met die stem, timing, humor en stijl die zijn unieke handelsmerk zijn geworden. De meeste verhalen zijn bedacht tijdens zijn wandelingen langs het Scheveningse strand. Voor de onderwerpen putte Paul uit het rijke verleden van zijn lange theatercarrière.
Herinneringen en ervaringen van onderweg, zwervend door Nederland en Vlaanderen. Ook beschrijft hij in fragmenten de eerste 25 jaar van zijn leven. Van het oude Haagse huis van zijn overgrootmoeder waar hij werd geboren tot en met zijn studententijd in Leiden. Eerlijk, authentiek en humoristisch met een ondertoon van melancholie. Een mix van kracht en kwetsbaarheid.

Na afloop is er gelegenheid voor vragen uit de zaal en signeert Paul zijn boek. Kortom: ontmoet een van de grootste theaterlegendes live in het theater.

Foto: Roy Beusker


Ook interessant voor u: