toneel muziektheater

ORKATER & DE NIEUWKOMERS - MORE DOGS

vijf jonge More Dogs spelen 'Real Boys'


wo 28 oktober 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur (geen pauze)

Bestellen


More Dogs is een Belgisch theatercollectief van 'jonge honden' die met veel spelplezier, aanstekelijk enthousiasme en jongensachtige branie theaterspektakels afleveren. Met hun vorige voorstelling, 'Zeitgeber', speelden zij zichzelf meteen in de picture. O.a. in die van theatergroep Orkater die de jongens aanbood een nieuwe voorstelling te maken. Dat wordt 'Real Boys'. Een avontuur dat zich moeilijk laat uitleggen. Kom maar kijken. De jongens noemen het zelf een 'authentieke lasagne-voorstelling'. Met veel lagen dus. Want de jongens zijn op zoek naar echtheid. En dat doen zij met grootse muziek, synth-rocky-hiphop-80's, als dat tenminste een genre is. Wij rekenen weer op bizarre beats, optische illusies en verrassingseffecten waar het spelplezier van af spat.

Theaterkrant: Postmoderne deconstructie van een musical over pinokkio - Keuze van de criticus
“Real boys is opnieuw een geslaagde productie uit de onuitputtelijke Orkater/De Nieuwkomers-bron, een overrompelende theaterervaring waar de energie en het spelplezier van afspat.”
“... er wordt slim gespeeld met het concept van de musical, want als het ergens gaat over grote gevoelens die ‘echt zijn’, is het daar wel. Hoe kan je geraakt worden door muziek, ook al voel je dat iets nep is; dat is een van de interessante onderliggende vragen.”
Lees op theaterkant.nl de volledige recensie.

Het Parool: Real Boys heeft sterk uitgevoerde liedjes
“Dialogen vloeien over in sterk uitgevoerde liedjes waarin muziekstijlen en -referenties smakelijk worden vermengd met precies het juiste vleugje bombast dat hoort bij een musical."
Lees op parool.nl de volledige recensie.


Ook interessant voor u: