muziektheater muziek

ORKATER & DE NIEUWKOMERS - KONVOOI - DE MEESTER EN MARGARITA

de waarheid in drie bedrijven


vr 27 mei 2022
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur (geen pauze)

Bestellen


Na het succesvolle 'ILIAS' in 2019 maakten De Nieuwkomers van Orkater, omgedoopt tot KONVOOI, opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis. Zij kozen voor Boelgakov's meesterwerk 'De Meester en Margarita'. Een boek dat verrassend veel zegt over de tijd waarin wij leven. Over onbegrip, waarheid, leugen, angst en moed om het niet zeker te weten en toch maar door te gaan. De aanstormende Orkater-helden doorspekten hun voorstelling met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën. En dat viel goed bij pers en publiek. Toen 'De Meester en Margarita' deze zomer in Amsterdam ten doop werd gehouden juichte de pers. "De Meester en Margarita is muziektheater dat op alle facetten omverblaast.... een halucinante trip" (***** NRC).
"Wat een feestje, deze 'De Meester en Margarita'... opmerkelijk licht en kern van het boek blijft prachtig overeind" schreef De Volkskrant.

Kom en geniet van de duivel die Moskou bezoekt om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Hij gaat langs een jonge dichter, een depressieve schrijver én langs Margarita, die de waarheid zoekt!

Foto: Sanja Marusic


Ook interessant voor u: