muziektheater muziek

ORKATER - LOST TANGO

Via Berlin, Ragazze Quartet, Carel Kraayenhof


wo 23 oktober 2019
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur (geen pauze)

Bestellen


Via Berlin, Orkater, Ragazze Quartet met Meral Polat en Carel Kraayenhof.

Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet maken samen bijzondere muziektheatervoorstellingen. Met ‘Lost Tango’ is deze bijzondere combinatie voor het eerst in de grote zaal te zien. De tango speelt de hoofdrol in dit muziekspektakel. Op het glamoureuze cruiseschip ‘Esperanza’ zwaaide Papa Tango jaren de muzikale scepter. Maar de glorie is vergaan, het schip ligt te roesten. Dochter Anna keert na vele jaren terug om Papa Tango en haar zussen op te zoeken. Het wordt een afrekening vol frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde. De tango en haar dubbelzinnigheid klinkt in al haar kleuren overal dwars doorheen. De ‘tango nuevo’ van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van Julián Peralta zijn belangrijke inspiraties voor Lost Tango. Muziektheater dat even hemels als aards klinkt.

Foto: Michiel Voet
Scènefoto's: Nichon Glerum (foto's zijn gemaakt op OEROL Terschelling)

Regie: Ria Marks
Tekst: Sophie Kassies
Zang, spel en muziek: Meral Polat, Dagmar Slagmolen, Carel Kraayenhof, Juan Pablo Dobal, Jaap Branderhorst en het Ragazze Quartet bestaande uit Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte en Rebecca Wise
Dans: Jarek Kruczek en Maarten Krielen
Decor: Michiel Voet
Kostuums: Dieuweke van Reij
Choreografie: Pim Veulings
Composities: Astor Piazolla en Julián Peralta

TROUW
“Met ijzersterk spel, oude én nieuwe tangomuziek en haast poëtische teksten als ‘alles is draaglijk, als je je telefoon maar kunt betalen’, verdient deze voorstelling over een muzikale familie op een zowel letterlijk als figuurlijk zinkend cruiseschip vijf sterren.”

DAGBLAD VAN HET NOORDEN
“Lost Tango is prachtig. Vol melancholie en vergankelijkheid, maar ook humoristisch, met scherpe teksten van Sophie Kassies.”

VOLKSKRANT
“Spel, zang, dans en muziek (nieuwe & oude tango) smelten stijlvol samen tot warmbloedige voorstelling.”

LEEUWARDER COURANT
“De leden van het Ragazze Quartet, aangevuld met het tangotrio van Carel Kraayenhof (Papa Tango) geven perfect de lugubere geluiden weer van vergane glorie.”

THEATERPARADIJS
“Polat zingt tango alsof ze uit Argentinië komt en daar – terecht- grootse roem geniet. Ze blijkt ook een gepassioneerd danser. En kan hartverscheurend het dilemma aan de toeschouwers overbrengen; recht in het gezicht.”


Ook interessant voor u: