thriller komedie

NFF Slotfilm: Nr. 10

Nederlands Film Festival in Velsen

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar geweld grof taalgebruik

do 30 september 2021
Stadsschouwburg Velsen

20:00 - 21:46 uur (geen pauze)

Bestellen


Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders. Na Borgman en Schneider vs. Bax is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

De belangrijkste rollen in Nr.10 worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.


Op zondagmiddag 3 oktober vindt er na afloop van de film een exclusieve, fysieke Q&A plaats tussen regisseur en scenarist Alex van Warmerdam, filmprogrammeur Hugo Emmerzael en het aanwezige publiek.


Ook interessant voor u: