drama

SWEET DREAMS

mogelijk schadelijk tot veertien jaar drugs- en/of alcoholgebruik grof taalgebruik

za 14 oktober 2023
Filmtheater Velsen

17:00 - 18:49 uur (geen pauze)

Bestellen

zo 22 oktober 2023
Filmtheater Velsen

19:15 - 21:04 uur (geen pauze)

Bestellen


Dé openingsfilm van Nederlands Film Festival draait ook in Velsen. Simultaan met de aftrap van NFF in Utrecht vieren wij ook de Nederlandse film met de langverwachte nieuwe film van Nederlands filmtalent Ena Sendijarevic.

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Op 22, 23 en 24 september trappen we het nieuwe seizoen feestelijk af met het Nederlands Film Festival, Buurman & Buurman - dus op 23 september op de Nationale Burendag! - en jazzfenomeen Benjamin Herman & band. Ook de onthulling van Jules Deelder’s unieke gevelgedicht, beeldende kunst in onze foyer en de bijzondere muziekfilm Round Midnight is dan te zien. Klik hier voor het complete openingsprogramma.


Ook interessant voor u: