cabaret

NATHALIE - MYLOU & DORINE

Theaterdubbel


vr 17 april 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur (met pauze)

Niet reserveerbaar


In verband met de door het RIVM aangekondigde extra maatregelen gaat de voorstelling van 17 april niet door. In overleg wordt gekeken wanneer de voorstelling kan worden ingehaald. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Meer informatie over hoe de Stadsschouwburg Velsen omgaat met het coronavirus vindt u hier.


In onze serie THEATERDUBBEL eerst de even trefzekere als droge observaties van Nathalie Baartman. Zij is geen Twentse Brigitte Kaandorp op 33 toeren en ook geen Twentse Marijke Boon. Maar zij doet er stiekem wel een beetje aan denken. Baartman is een originele cabaretière, vol zelfspot, die in haar solo Breek probeert de harde wereld met humor enigszins dragelijk te maken. “Nathalie Baartman is een uiterst originele cabaretière, die nou toch eens eindelijk wat meer naamsbekendheid verdient”, zo noteerde Theatermaker.

Mylou Frencken is Haarlems trots en werkt al enige tijd samen met Dorine Wiersma. Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: geluk is Mylou & Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. De dames laveren in Waagstukken tussen lefgozers en lafbekken. Gewapend met piano en gitaar laten deze veelgeprezen liedjesschrijfsters het achterste van hun tong zien. Ze dagen elkaar en hun publiek uit.

Foto's Nathalie Baartman: Jochem Jurgens
Foto Mylou Frencken & Dorine Wiersma: Govert de Roos


Ook interessant voor u: