cinekid festival jeugd

MIJN LEVEN IS EEN CIRCUS (8+)

CINEKID FESTIVAL

angst

wo 20 oktober 2021
Filmtheater Velsen

11:00 - 12:45 uur (geen pauze)

Bestellen


Als de vader van Laura rondtrekt met zijn clownsact kondigt Laura hem altijd aan. Wordt dit ongebonden leven ook haar toekomst of droomt ze van iets anders? Laura's lerares Patricia ziet hoe intelligent ze is en helpt haar op een goede privé-school te komen. Laura wil het graag, maar haar vader, non-conformist in hart en nieren, vindt het onzin.

Vrolijke clownsnummers, speelse details en onverwacht spektakel  fungeren als levendige aanzet voor meer serieuze zaken. Het gegeven dat iemand vaak anders is dan op het eerste gezicht lijkt komt meermalen terug. Zo blijkt de ogenschijnlijk cynische Patricia in werkelijkheid een aardige vrouw, die Laura bij haar eerste menstruatie snel een maandverbandje toestopt. Maar het is vooral de vader-dochterrelatie die maakt dat deze komedie ook een ontroerende coming-of-age is. En let op de stug zwijgende sidekick Mandiep. Heel vrij geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

Met de stemmen van: Frans van Deursen, Frans Limburg, Simon Zwiers, Paula Majoor, Amber Beishuizen, Tara Gijsbers, Irma Hartog.


Ook interessant voor u: