DE CAPPUCCINO FILM - LITTLE RICHARD: I AM EVERYTHING


di 6 juni 2023
Filmtheater Velsen

14:00 - 15:47 uur (geen pauze)

Bestellen

zo 11 juni 2023
Filmtheater Velsen

14:15 - 16:03 uur (geen pauze)

Bestellen


Little Richard: I Am Everything van regisseur Lisa Cortés exposeert het witwassen van de canon van de Amerikaanse popmuziek. Deze documentaire verheldert de zwarte, queer herkomst van rock ‘n roll, en stelt de eigenlijke schepper van het genre vast: Richard Wayne Penniman, oftewel Little Richard. Bekend van de hits Tutti Frutti, Long Tall Sally, Lucille en Good Golley Miss Molly.

Dankzij een reservoir aan archiefmateriaal (interviews en optredens) wordt de complexe innerlijke wereld van Little Richard blootgelegd en het levensverhaal van het icoon met al zijn contradicties ontrafeld. Op uitbundige wijze weten getuigenissen van Penniman zelf, zijn vrienden en familie, muzikale legendes en pionierende zwarte en queer academici een geschiedenis terug te eisen die moedwillig is toegeëigend door witte artiesten en instituten.

Deze ode aan Little Richard die een kunstvorm van ultieme zelfexpressie schiep, herinnert ons aan hoe excentriekelingen en buitenbeentjes een kracht kunnen hebben die, wanneer ze de kans gegeven wordt, nieuwe werelden ontgrendelen waarin we allemaal onszelf kunnen zijn.

 

Maak uw bezoek compleet met een High Tea; verschillende zoetig- en hartigheden geserveerd op etagères met onbeperkt thee. Meer informatie en reserveren? Klink hier.